Bakan Şener´den KOBİ dersi

K.O.Ü`nün “AB Sürecinde KOBİ`ler ve İnovasyon” temalı 26. Yöneylem Araştırması konulu ulusal kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, küreselleşmenin yeni şeklini anlattı.

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, KORDSA ve Kocaeli Sanayi Odasının katkılarıyla düzenlenen “AB Sürecinde KOBİ´ler ve İnovasyon” ana temalı 26. Yöneylem Araştırması konulu ulusal kongre başladı. Üç gün sürecek kongrenin açılış oturumuna katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, küreselleşmenin yeni şeklini anlattı.

DEĞİŞİMİ KAVRAMAK
KOÜ Umuttepe Kampusü Kongre Merkezinde konuşan Başbakan Yardımcısı Şener, yaşanılan zamanın iyi tahlil edilmesi gerektiğini söyledi. Şener, “Bulunduğumuz durumu belirlemek, yaşadığımız değişim sürecini iyi kavramak, güçlü bir Türkiye´yi inşa edebilmek için gereklidir. Bulunduğu koşulları iyi okuyamayan, dünyadaki değişmeleri göremeyen toplumların gelecekte güçlü olmaları mümkün değildir” diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİ KADAR
Küreselleşmenin 3 evrede analiz edileceğini, 2000 yılı sonrasını kapsayan 3. evrede, dünyanın küçük boydan minik boya dönüştüğünü ifade eden Şener, internetin bu konuya en güzel örneği teşkil ettiğini söyledi. Şener, “Eskiden güç düşmanların sayısının çokluğu ile ifade edilirdi. Şimdi ise iş birliği yapabildiğiniz ülkelerle gücünüzü ifade edebiliyorsunuz” değerlendirmesini yaptı.

BAŞKAN BÜYÜKŞEHİRİ ANLATTI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları özetledi, “Kongre turizminde Kocaeli´nin tercih edilen il olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kartepe kış ve yayla  turizmi, Kandıra´da deniz turizmiyle insanları kendine çekebilir. Alt yapıya önem verdik. Çevre temizliğine duyarlıyız. Dere ıslahları yapıyoruz. 8 tane arıtma tesisi çalıştırıyoruz. Kentsel dönüşüme başladık. Ulaşımda kalıcı çözümler üretiyoruz” dedi.

SPONSORLARA PLAKET
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, sanayi, teşvik ve yatırım konularına değinirken, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Ayberk ise gerek ülkenin gerekse sanayicilerin mühendislere daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından Bakan Şener, Başkan Karaosmanoğlu ve kongre sponsorlarına kongreye katkılarından dolayı plaket verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!