Bahçecik Kültür Merkezi açıldı

Büyükşehir, beldelerdeki ilk kültür merkezini hizmete soktu

Kültürel ve sosyal ihtiyaçların giderileceği merkezlerin yapımına büyük önem veren, il genelinde 9. kültür merkezi için ihaleye çıkmaya hazırlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, beldelerdeki ilk kültür merkezinin açılışını Bahçecik`te gerçekleştirdi. Temeli 9 ay önce atılan merkezin açılış törenine ilgi büyük olurken, açılış sonrası hem protokol üyeleri hem de vatandaşlar kemençe eşliğinde bolca horon tepti.

GÜNEŞLİ HAVADA AÇILIŞ
Bahçecik Kültür Merkezinin güneşli bir havada yapılan açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun yanı sıra Bahçecik Belediye Başkanı Doğan Erol, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile genç yaşlı yüzlerce vatandaş katıldı.

“HALK FARKI UNUTMAMALI”
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bahçecik Kültür Merkezinin yapılmasında hükümet ve TBMM`nin büyük pay sahibi olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi`nin sınırları genişlediği için Bahçecik ve bölge halkı böyle güzel ve görkemli bir kültür merkezine sahip oldu. Bu sayede köylerimize kadar doğalgazı götürdük, götürmeye de devam etmekteyiz. İzmit Büyükşehir olarak kalsaydık, beldelerimize doğalgazın gelmesi hayal olurdu. Bizden öncekiler 10 yılda 80 bin aboneyi 500 trilyona yaparken biz ise 2 yılda 100 bin abone yaptık. Bunu da 500 trilyona değil 30 trilyona yaptık. Bu farkı halkımız unutmamalı” dedi.

 

“İHANET ETMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin süratle değişmeye başladığını, her bölgeyi hizmetlerle adeta nakış nakış ördüklerini ifade ederek, “Sizler bizi elçi seçtiniz. Bizler ev ödevimizi iyi yapmak zorundayız. Sizlere ihanet etmeden çalışmalıyız. Eğer görevi hakkıyla yapamazsak bizi elçi seçen sizlerin tokadını yeriz” şeklinde konuştu.

“50 YIL HİZMET ETMELİ”
Çalışmalarını bir plan ve program çerçevesinde yürüttüklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Makyaj yapmak çok kolay. Tüm ilçe ve beldelerin ana caddelerini bir iki yılda asfaltlarız. Ancak bunu yapmıyoruz. Alt yapısı bitmemiş hiçbir caddenin üst yapısına başlamıyoruz. Çünkü doğalgaz, su şebekesi ve yağmur suyu kolektörünü yaparken ayrı ayrı kazmak istemiyoruz. Bizim israf edecek paramız yok. Bu nedenle de önce alt yapı diyoruz. Bizim yaptığımız işler halkımıza 50-100 yıl hizmet etmeli. Artık yap boz dönemi bitti. Hizmetlerimiz kalıcı olacak.”

“ANCAK HAYAL EDERDİK”
Bahçecik Belediye Başkanı Doğan Erol da Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle tüm beldelerin büyük bir avantaj elde ettiğini söyledi. Erol, “Böyle görkemli bir kültür merkezini kendi imkanlarımızla 10 yılda yapamazdık. Ancak hayal edebilirdik. Büyükşehir Belediyesi beldemizde kültür merkezinden başka 20 km doğalgaz, 21 km de içme suyu hattı döşedi. Ayrıca 40 km yolun alt yapısı tamamlandı. Tüm bunlar Büyükşehir sayesinde oldu” ifadesini kullandı.

MERKEZDE NELER VAR?
Kültür merkezi ile ilgili teknik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman ise 18 Haziran 2005`te yapımına başlanan kültür merkezinin yaklaşık 6 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olduğunu söyledi. Akman, 3 kat olarak inşa edilen merkezin bodrum katında 33 araçlık otopark, 87 metrekarelik el sanatları atölyesi, kalorifer, jeneratör ve elektrik odaları, su deposu, hidrofor ve çeşitli depo alanlarının bulunduğunu, zemin katta 810 metrekarelik çok amaçlı salon, kafeterya, hazırlık odaları ve mutfak, üst katta ise 5 adet ofis, 135 metrekarelik sergi salonu, 70 metrekarelik restoran, 45 metrekarelik teras bulunduğunu kaydetti.

HORONLU AÇILIŞ
Bahçecik Kültür Merkezinin açılış kurdelesi, Bahçecik Merkez Camii imamı Halit Demir`in dualarıyla Başkan Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Karaosmanoğlu ve beraberindekiler daha sonra kültür merkezinin tüm birimlerini gezerken, açılış sonrası Karadeniz kökenli sanatçı Bizim Gönül konser verdi. Törene katılanlar kemençe eşliğinde horon tepmeyi ihmal etmedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!