“Ayrılık”tan başarılı prömiyer

Şehir Tiyatrolarının “Sevgililer Günü” oyununa Kocaeli seyircisinden büyük ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, dün akşam prömiyerini gerçekleştirdiği “Ayrılık” adlı oyunu ile tiyatro severlere romantik bir 14 Şubat Sevgililer Günü armağanı verdi. Kocaeli seyircisinin büyük ilgi gösterdiği oyun nedeniyle SDKM Oda Tiyatrosu tıklım tıklım doldu.

BİR BEHİÇ AK ESERİ
Çağdaş tiyatro yazarlarından Behiç Ak`ın eseri olan “Ayrılık” adlı oyunu Kocaeli seyircisi ile birlikte Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş ve Tiyatro Müdürü Mustafa Çakır da izledi.

MUHTEŞEM PERFORMANS
Usta oyuncu Mehmet Çevik tarafından yönetilen oyunda “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” ile büyük beğeni toplayan Fatih Sevdi ve Zeynap Özan rol aldı. Oyuncuların sergilediği başarılı performans oyun sonunda seyirci tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.  Dekor tasarımı Adnan Yılmaz`a, ışık tasarımı ise Erol Dinçdemir`e ait oyunun dramaturgisini ise Sevil Koç Çevik yaptı.

RAGIP SAVAŞ`IN MUTLULUĞU
Oyunda dört yıl süren bir aşk evliliğinin ardından boşandıktan sonra ilk kez karşılaşan bir çiftin yaşadıkları traji-komik bir dille anlatılıyor. Oyunun ardından konuşan Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, “Oyunda emeği geçen tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bunun yanı sıra bu soğuk havada oyunumuzu seyretmek için tiyatromuza gelen siz dostlarımıza da ayrıca teşekkür ederim” dedi. Savaş, kısa bir süre önce faaliyete geçirdikleri Oda Tiyatrosu`nun Kocaeli seyircisi tarafından çok sevildiğini de belirterek, “Oda Tiyatromuzun yanı sıra Halk Eğitim Sahnemiz ile de Kocaeli seyircisine oyunlarımızı sergiliyoruz. Seyircilerimizi SDKM salonlarının yanı sıra Halk Eğitim Sahnemizde de görmek bizim en büyük mutluluğumuz olacaktır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!