Avustralya´dan Büyükşehire teşekkür

Avustralya Büyükelçisi Jean Dunn, Lübnan`dan kurtardığımız vatandaşları için Başkan Karaosmanoğlu`nu ziyaret etti

Türkiye´nin Avustralya Büyükelçisi Jean Dunn, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu ziyaret ederek, İsrail saldırısı sırasında büyük bir cesaret örneği göstererek, Lübnan´da bulunan vatandaşlarını Akçakoca Deniz Otobüsü ile kurtardıkları için teşekkür etti.

AVUSTRALYA HÜKÜMETİ İSTEMİŞTİ
İsrail´in Lübnan´ı istila ederek bombalamaya başladığı günlerde vatandaşlarının hayatından endişe eden Avustralya Hükümeti, Türkiye´den yardım talebinde bulununca, Ulaştırma Bakanlığı görevi Kocaeli Büyükşehir Belediyesine verdi. Yapılan başarılı çalışma ile 340 vatandaşını bölgeden kurtaran ekibe teşekkür için Kocaeli´ne gelen Bayan Büyükelçi Dunn, Başkan Karaosmanoğlu´nu ziyaret etti. Dunn, “Büyükşehir ekibi olmasaydı, oradaki vatandaşlarımızın tahliyesi mümkün olmazdı. Bu Türklerin ne kadar cömert olduğunu gösteriyor. Çok büyük bir insanlık görevi yaptınız” dedi.

AKÇAKOCA TARİHE GEÇTİ
Bölgede bulunan vatandaşlarının tahliyesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım´dan yardım istediklerini belirten Büyükelçi Jeann Dunn, bu başarılı operasyonda kullanılan Akçakoca Deniz Otobüsü´nü Avustralya´da herkesin yakından tanıdığını söyledi. Dunn, “Ülkemizde herkes Gelibolu´yu bilirdi. Şimdi Akçakoca´da bizim tarihimizde önemli ber yer edindi” şeklinde konuştu. Dunn konuşmasında ülkesine gelen Türk göçmenlere de teşekkür ederken, Avustralya´da 40 yaşın altındaki en zengin kişinin bir Türk olduğunu belirtti.

İNSANLIK GÖREVİYDİ
Ziyaretten oldukça memnun olan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, olayın bir insanlık görevi olduğunu belirterek, “Biz insanlık görevimizi yerine getirdik. Türklerin tarihte bu tür insanlık örnekleri çoktur. Kahramanlık destanları ile dolu şanlı tarihimizde bir o kadar insanlık dersi olaylar vardır. Fakat günümüzde bazı dünya ülkeleri bunları görmezlikten gelip, bizleri iftiralarla karalamaya çalışıyor” dedi.

KARDEŞ KENT GELİYOR
Başkan Karaosmanoğlu ve Büyükelçi Dunn daha sonra Akçakoca Deniz Otobüsü ve personelini ziyaret etmek üzere Marina´ya geçti. İlk olarak burada bulunan Deniz İşletme Müdürlüğü´ne gelen Büyükelçi Dunn´a Başkan Karaosmanoğlu, Körfez içinde yürütülen deniz ulaşımı hakkında bilgi verdi. Buradaki sohbette Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi´nin kardeş şehir statüsü olduğunu belirterek, Avustralya´nın da Kocaeli´ne benzer bir şehri ile kardeş olabileceğini söyledi. Büyükelçi Dunn da, “Bu harika bir fikir. Liman şehirleri içinde Kocaeli´ne benzer olanları araştırıp size bilgi vereceğim” dedi.

BÜYÜKELÇİ DUYGULANDI
Büyükelçi Dunn ve Başkan Karaosmanoğlu, Akçakoca Deniz Otobüsü´ne geçerek, tahliye çalışmasına katılan ekibi ziyaret etti. Kurtarma ekibinin tek tek elini sıkarak teşekkür eden Dunn, Akçakoca´dan bir süre denizi seyretti. Akçakoca´yı görünce heyecanlandığını saklamayan Bayan Büyükelçi, “Mersin limanında Akçakoca Deniz Otobüsü´nü görmek beni çok sevindirmişti. İçinde vatandaşlarımız güvenli bir şekilde getiriliyordu. Tekrar o anı hissettim “ dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!