Avrupalılar Teknoloji Kulübü’ne hayran kaldı

Tarih: 22 Ekim, 2010

Kocaeli Valiliği, İzmit Sabancı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program çerçevesinde Kocaeli’ne gelen Merkezi İtalya olan Science Education European Platform (SEEP) üyeleri Bilim Teknoloji Kulübü’nü (BTK) çok beğendi.

BTK’YA HAYRAN KALDILAR

İtalya, Malta, Yunanistan, Romanya, Polonya, İspanya, Almanya ve Kıbrıs’tan toplam 32 uzman ve öğretmen katıldığı gezide misafirler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı BTK’nın yapısına ve deney düzeneklerine hayranlıklarını vurguladı. Yaklaşık 3 saat boyunca BTK’da kalan ve fen bilimlerinde uzman isimlerden oluşan SEEP üyelerine BTK Müdürü Fatih Sünbül tarafından bilgi verildi. Daha sonra ziyaretçi gruba deneyler ve gösterimler yapıldı.

BİLGİ VE FİKİR PAYLAŞIMI

Fen ve teknoloji alanında farklı eğitim yaklaşımları ve yöntemleri kullanan ve bu alandaki tecrübelerini ve değişik eğitim metotlarını anlatan BTK yetkilileri, misafirlerle bilgi ve fikir paylaşımında bulundu.

UYGULAMALI EĞİTİM

Öte yandan Bilim Kulübü’nde birçok çalışma uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor. Özel seçilmiş düzeneklerin bulunduğu bilim laboratuarında temel bilimler uygulamalı olarak deneylerle keşfettiriliyor. Teknoloji atölyesi konseptiyle robotik, elektronik ve bilişim gibi teknoloji, tasarım ve mühendislik uygulamaları yapılıyor. Ziyaretçilere ve öğrencilere, çeşitli ilginç bilimsel gösteriler yapılıp, bunların bilimsel mekanizması anlatılarak gösteri salonunda bilim temalı tiyatro aktiviteleri de sunuluyor. Şehrin merkezi noktalarında festivaller ve sergiler düzenleyecek olan Bilim Kulübü, Kocaeli çapında proje yarışmaları da düzenleniyor.

KİTAP SÖYLEŞİLERİ VE KONFERANSLAR

Klasik kütüphane anlayışını değiştirerek; sıkıcı ve karanlık atmosfer yerine rahat, konforlu, ferah ve cıvıl cıvıl bir atmosferde, çocuklara ve gençlere yönelik zengin Bilim ve Teknoloji Kitaplığı oluşturuldu. Bu ortamda her hafta kitap söyleşileri düzenlenerek bilgiler ve düşünceler paylaşılıyor. Ayrıca, güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda belli aralıklarla ve belli konularda bilim- teknoloji ve toplum kapsamında seminerler, söyleşiler, serbest konuşmalar ve konferanslar gerçekleştiriliyor. Kulüpte, ülkemizin ünlü bilim adamları da, Kocaeli gençliğiyle buluşturuluyor. Yoğunlaştırılmış bilim ve eğitim programlarının uygulandığı yaz bilim kampları da eğlenceli bir keşif serüveniyle geleceğin bilim adamları ve mühendisleri yetiştirilmesinde önemli rol üstleniyor.