Ata´yı müzik ve şiirle yüreğimizde hissettik

Büyükşehir, Büyük önder Atatürk`ün ölüm yıldönümü nedeniyle dün akşam Halk Eğitim Merkezi`nde muhteşem bir klasik müzik konseri ve şiir dinletisi düzenledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 68 inci ölüm yıldönümü anısına dün akşam Halk Eğitim Salonu´nda muhteşem bir klasik müzik konseri düzenledi. Konseri Büyükşehir Belediye konservatuarı öğretim üyeleri ve İstanbullu sanatçıların oluşturduğu Kocaeli Oda Orkestrası verdi. Konserde Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarının gerçekleştirdiği şiir dinletisi de katılanlara duygusal anlar yaşattı.

BAŞKAN EVSAHİPLİĞİ YAPTI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun evsahipliğinde gerçekleştirilen anma konserini çok sayıda klasik müzik dinleyicisinin yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu izledi.

ŞEF GÜNAY YÖNETİMİNDE
Kocaeli Oda Orkestrası´nı Şef Özgür Günay yönetti. Orkestra birbirinden güzel eserleri Ata´nın anısına büyük bir başarı ile sunarken, Şehir Tiyatroları sanatçıları da seslendirdikleri şiirlerle geceye anlam kattı.

GÖNLÜMÜZDE VE FİKİRLERİMİZDE YAŞIYOR
Konserin ardından konuşa Başkan Karaosmanoğlu, 68 yıl önce hayata gözlerini yuman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün fikirlerini her zaman dikkate alarak yollarına devam ettiklerini söyledi. “O sürekli bizim gönlümüzde ve fikirlerimizde yaşıyor” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Atatürk´ün gösterdiği hedefte çağdaş medeniyetin üstüne çıkarsak ancak o zaman Atatürk´ün ruhu şad olacaktır” dedi. Ülkenin yoktan bugünlere geldiğinin de altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Atatürk yoksul medeniyetin önünde moral olmuştur. Yokluğa rağmen Atatürk inancını kaybetmemiş nerdeyse  tükenmiş bir ülkeye önder olmuş zaferin mutluluğunu yaşatmıştır” şeklinde konuştu.

SAMİMİ, İÇTEN, GÜZEL BİR ANMA OLDU
Başkan Karaosmanoğlu, gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Gerçekten samimi, içten ve samimi bir anma oldu. Zevkle izledim” dedi.

Karaosmanoğlu daha sonra şef Özgür Günay, orkestra üyeleri ve şiir dinletisini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçıları Ozan Şahin ve Volkan Yosunlu´ya çiçek verdi.

ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ
Konserde 12 kişiden oluşan Oda Orkestrası Allı Turnam, Gafil Gezme Şaşkın, Eine Kleine Nachtmusik (Allegro), Madımak, Kezban Yenge ve Atam Marşı adlı eserleri seslendirdi. Ünlü bestecilerin eserlerini büyük bir başarı ile seslendiren Oda Orkestrası konser sonunda klasik müzik severler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!