“Atakent Konutları`na gaz kahvesi içmeye de geleceğiz”

Yuvam İzmit Konut İdaresi Başkanı Hasan Güzel ve İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Muvaffak Çiğ, önceki akşam Arslanbey Atakent Konutları`nda oturan vatandaşlarla bir araya geldi.

Güzel ve Çiğ, konutlara doğalgaz verilmesinden yaşanan gecikmeyle ilgili ayrıntılı bilgi aktardı, vatandaşları dinledi, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

BAŞKANDAN NAMUS SÖZÜ
Toplantıda konuşan Hasan Güzel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun bölgedeki sorunların bitirilmesi için konut sahiplerine namus sözü verdiğini aktardı. Şu anda en büyük sorunun kaloriferlerin yanması olduğunu belirten Güzel, 35 kazandan 31`inin devrede olduğunu, kalan 4 kazanın da hafta başına kadar hazır hale getirileceğini kaydetti. Güzel, bu nedenle vatandaşlara şofben ve ocaklar için abone olmaları gerektiğini hatırlattı.

ASFALT İHALESİ YAPILDI
Güzel, işlerin yetiştirilmesi için tüm ekibin canla başla gece yarılarına kadar çalıştığını belirterek, kanalizasyon ve yol sorununun en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi. Asfalt ihalesinin yapıldığını dile getiren Güzel, “Kanalizasyonlarda şu anda tıkanmalar yaşanıyor. Sizlerden de ricam tuvalet ve banyoları tıkayabilecek cisimleri buralara atmamanız. Bizler kanalizasyon sorununu tam anlamıyla bitirmeden asfaltlama yapılmasına karşıyız. Yolların yeniden bozulmasını istemiyoruz. Bu nedenle asfaltlama işlemine, alt yapı işleri bitirildikten sonra geçeceğiz” dedi.

BİRAZ SABIR İSTİYORUZ
Kaloriferlerle ilgili vatandaşın tepkisinin haklı olduğunu dile getiren Güzel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler müteahhit firmaların bizlere verdiği güne göre dairelere kazan yanma günlerini astık. Aksaklıklar olunca da gecikme yaşandı. Ama bizler arızanın giderilmesi için geç vakitlere kadar çalışıyoruz. Pazartesi günü bu işleri bitirmeye gayret göstereceğiz. Biraz sabır istiyoruz.”

ABONELİK BÜROSU KURDUK
İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Muvaffak Çiğ, İZGAZ`ın bireysel abonelik konusunda üyelere kolaylık sağlamak amacıyla Atakent`te bir irtibat bürosu açtığını hatırlattı. Abone olmak isteyenlerin bu büro aracılığıyla başvuru yapabileceklerini belirten Çiğ, başvuruların yılbaşına kadar yapılmasını istedi. Çiğ, daha önce görüştüğü daire sahiplerinden doğalgazın evlere gelmesinden sonra doğalgaz ile pişirilmiş kahve sözü aldığını hatırlatarak, “İnşallah yılbaşından önce Atakent`te gaz kahvesi içmeye geleceğiz” diye konuştu. Toplantı bitiminde üyeler, Büyükşehir yetkililerine verdikleri bilgiler için teşekkür etti, gaz kahvesi içmeye beklediklerini vurguladı.

AÇIKLAMALAR TATMİN EDİCİ
Toplantıyı değerlendiren Atakent Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cem Şişbot ise, açıklamaların kendilerini tatmin ettiğini, verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasında yönetime güvendiklerini dile getirdi. Şişbot, “Şu anda kış olması nedeniyle en büyük sorunumuz doğalgaz . Ama bizim ısınma haricinde de eksikliklerimiz var. İnşallah diğer sorunlarımız da kısa sürede çözüme kavuşur” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!