Asfalt Şantiyesi yenileniyor

30 tonluk kızgın yağ kazanı monte edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`nın başlattığı asfalt seferberliği bir yandan devam ederken diğer yandan da modernize çalışması sürüyor.

MAZOTTAN TASARRUF
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Fen İşlerine bağlı Solaklar mevkiindeki Asfalt Şantiyesi modernize ediliyor. Asfalt Şantiyesi`nde daha önce bulunan bin kalorilik kızgın yağ kazanı 2 bin kalorilik kızgın yağ kazanı ile değiştirildi. Asfalt yapımında kullanılan kızgın yağ kazanı 30 ton ağırlığında olup, bütimi deposu olarak ta kullanılıyor. Doğalgaz dönüşümlü olan 2 bin kalorilik yağ kazanı çok daha çabuk ısındığından mazot tasarrufunda da çok önemli katkıda bulunuyor.

HİZMET BİNASI YAPACAĞIZ
85 milyar lira değerindeki kızgın yağ kazanı sayesinde çok daha fazla asfalt üretildiği belirtildi. Başlatılan asfalt seferberlerliğine malzeme yetiştirme çalışmaları hızla devam ederken, şantiye içinde yaşanan modernize çalışmaları ile üretimin artırılması hedefleniyor. Yapılması düşünülen şantiye binasının ise kısa süre içinde temelinin atılması hedefleniyor.