Artistik patenciler şampiyonaya hazırlanıyor

Büyükşehir Kağıtspor Artistik Buz Paten Takımı´nda antrenmanlar sıklaştı

Ülkemizde buz sporlarının atar damarı olarak görünen Kocaeli, 17 Aralık`ta gerçekleştirilecek Artistik Buz Pateni Türkiye Teşvik Şampiyonası`na ev sahipliği yapacak. Şampiyonaya 12 sporcu ile katılacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Artistik Buz Pateni Takımı`nda en önemli kazanç, yeni sporcuların deneyim kazanması olacak.

ANTRENÖR GÖÇMEN
Gerek buz hokeyi liginde, gerekse artistik buz pateninde önemli bir yere sahip olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, 17 Aralık Cumartesi günü Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu`nda yapılacak Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası`nın hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. 12 yaşını doldurmamış çocukların katılacağı şampiyonaya Kağıtspor sporcularını antrenör Rana Belkıs Göçmen hazırlıyor.

JİMNASTİK VE BALE
Antrenmanlar buz ve salon olmak üzere iki ayrı mekanda gerçekleştiriliyor. Salonda yapılan çalışmaların amacı sporcuların bedenlerini hareket ve figürlere yatkın hale getirmek. Bu amaçla minik sporcular haftanın belirli günlerinde bale, belirli günlerinde de jimnastik çalışıyor. Buz üzerindeki çalışmaların amacı ise sporcuların estetik öğeler içeren hareketlerle ilgili pratik kazanması.

AMAÇ TEŞVİK ETMEK
Şampiyonanın amacını “küçük yaştaki minikleri buz sporlarına teşvik etmek” olarak açıklayan antrenör Rana Belkıs Göçmen, “Normal şartlarda buza yeni başlamış öğrencileri bu tür şampiyonalara sokmuyorduk. Ancak şampiyona ilimizde olduğu için böyle bir karar aldık” dedi. Sporcuların hepsinden başarı beklemediklerini söyleyen Göçmen, en az 2-3 tanesinin başarılı sonuçlara imza atacağına inandığını vurguladı.

MİNİKLER İÇİN EĞLENCE
Şampiyona tarihinin yaklaşmasıyla birlikte haftanın 6 günü antrenman yapan minikler, günde 1 saat buzda, 1 saat de kapalı salonda çalışıyor. Temponun artmasından yana yakınmalar yerine, minik sporcuların eğlenceli tavırları dikkat çekiyor. Özellikle buz üzerindeki antrenmanları adeta oyuna dönüştüren minikler burada geçen saatlerinden büyük keyif alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!