Artık yediğimiz eti tanıyacağız

Büyükşehir Belediyesi, et ürünlerini laboratuar ortamında tahlil etmeye başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Laboratuarı`nda “Elize Testi” uygulaması start aldı. İlimizde ilk kez yapılan bu test sayesinde, piyasada satılan et ürünlerinin içinde domuz, at veya kanatlı eti olup olmadığı birkaç saat içinde öğrenilebilecek, halk sağlığını tehdit edenler cezalandırılacak.

SUCUK, ET, DÖNER TESTİ
Geçen hafta Köye Hizmet Daire Başkanlığı`nda inşaat ve asfalt çalışmalarının kalitesini ölçecek olan yapı ve yol laboratuarını hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de halk sağlığı için büyük önem arz eden bir gıda testini yapmaya başladı. Salam, sosis, sucuk, et, tavuk, döner gibi gıda maddelerinin içinde sağlığa zararlı ve beyana aykırı madde bulunup bulunmadığı, artık Büyükşehir laboratuarlarında ortaya çıkarılabiliyor.

NUMUNELER ALINIYOR
Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkilileri bu önemli test için numuneler almaya başladı. Firmaların beyanları ile etiketlerde belirtilen içerikleri laboratuar ortamında karşılaştıran yetkililer, halk sağlığını tehdit eden firma ve satıcıları tespit ettikleri taktirde haklarında yasal işlem başlatacak.

“ŞÜPHELENDİYSENİZ BİZE GETİRİN”
Konunun hassasiyetine dikkat çeken yetkililer, vatandaşların özellikle et ürünlerini satın alırken mutlaka etiketlerine bakmalarını, şüphelendikleri gıda ürünlerini ise kendilerine getirmelerini istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!