Artık engel tanımayacaklar

Büyükşehir Belediyesi yürüme engellilere akülü araç veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden ekonomik durumu iyi olmayan yürüme engelli vatandaşlara önemli destek. Büyükşehir yetkilileri, engelleri nedeniyle uzun soluklu ve tek başına yürüme konusunda sıkıntı çeken vatandaşlara, akülü araba hediye ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden ekonomik durumu iyi olmayan yürüme engelli vatandaşlara önemli destek. Büyükşehir yetkilileri, engelleri nedeniyle uzun soluklu ve tek başına yürüme konusunda sıkıntı çeken vatandaşlara, akülü araba hediye ediyor.

BUGÜNE KADAR 19 AKÜLÜ ARAÇ
Geçen yıl itibariyle başlayan akülü araba dağıtım hizmetinde şu ana kadar 19 kişiye ulaşıldı. Özürlüler Komisyonundan geçen karar gereğince son olarak 7 kişiye arabaları teslim edilirken, gerek engelli vatandaşların gerekse ailelerinin sevinçleri görülmeye değerdi. Gebze, Gölcük, Bekirpaşa ve Üçtepeler´de yaşayan engelli vatandaşların sevincine, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ile Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz da eşlik etti.

AMAÇ ENGELLERİ AZALTMAK
Sevinçleri gözlerinden okunan özürlü vatandaşlar ilk denemelerini yaparken, hayatlarının bundan sonra daha farklı olacağını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti. Engellilere yönelik hizmetlerinin devamlı olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise, “Hizmetlerimizde sürekli ilgi ve desteği ön planda tutuyoruz. Amacımız engelli vatandaşlarımızın hayatlarından engelleri kaldırarak veya azaltarak birlikte yaşamayı kolaylaştırmak” dedi. Ustaoğlu Büyükşehir Belediyesinin akülü araç hizmetinin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

BAŞVURU DİLEKÇE İLE
Akülü araç almak isteyen engelli vatandaşların bir dilekçe ile Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Şube Müdürlüğü´ne başvurmaları isteniyor. Engellilerin dilekçelerine ek olarak devlet hastanesinden alınan tam teşekkülü sağlık raporu, fakirlik kağıdı, nüfus kağıdı örneği ve ikametgah bilgilerini Özürlüler Şube Müdürlüğü´ne iletmeleri gerekiyor. Sağlık raporunda “akülü tekerlekli sandalye kullanımı uygundur” ibaresine dikkat eden Büyükşehir Belediyesi, daha sonra araç talep eden vatandaşların adreslerine soysal hizmet uzmanlarını gönderiyor.

KARAR KOMİSYONUN
Uzmanların raporları ayda bir toplanan Özürlüler Komisyonunda değerlendirmeye alınıyor. Buradan çıkan karar gereğince de engelli vatandaşlara araçları evlerine teslim ediliyor. Büyükşehir Belediyesi engellilere dağıtılan ve fiyatı 3 bin YTL´yi bulan akülü araçlar, el seviyesinde bulunan kumandasıyla hareket ettiriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!