Arıtma tesislerine 500 trilyon

Gölcük Arıtma Tesisi´ni gezen Büyükşehir Meclis üyeleri bilgilendirildi

Aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olan İSU Genel Kurul üyeleri, dün gerçekleştirilen genel kurul toplantısı öncesinde Gölcük Evsel Atık Arıtma Tesisleri`ni gezdi. İzmit`ten Gölcük`e belediye otobüsü ile giden meclis üyeleri, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram`dan ayrıntılı bilgi aldı.

BELEDİYE OTOBÜSÜYLE
Gezi için Antikkapı Restaurant önünde bir araya gelen İSU Genel Kurulu üyeleri, buradan Büyükşehir Belediyesi`ne ait bir belediye otobüsüyle İhsaniye`deki Ford Fabrikası`nın tam karşısında bulunan Gölcük Evsel Atık Arıtma Tesisi`ne gitti. Genel kurul üyeleri burada arıtma ünitelerini gezdi, çökertme ve havalandırma havuzlarını inceledi, giriş ve çıkış suyu ile değerlerini görme imkanı buldu.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA
İSU Genel Müdürü İlhan Bayram daha sonra tesis hakkında genel kurul üyelerine kontrol odasında bilgi verdi. Gölcük Arıtma Tesisi`nin en son yapılan ve ileri biyolojik arıtmanın kullanıldığı bir tesis olduğunu söyleyen Bayram, 260 bin kişinin atığını arıtacak kapasiteye sahip sistemin yüzde 90`ın üzerinde bir verimle çalıştığını kaydetti. Bayram, 2005 yılının ilk aylarında devreye alınan tesisin bu yıl içinde kesin kabulünün yapılacağını aktardı.

SADECE ELEKTRİĞE 4 TRİLYON
Bünyesinde 8 arıtma tesisi bulunan İSU Genel Müdürlüğü`nün Türkiye`nin en fazla atık su arıtma tesisine sahip kanalizasyon idaresi olduğunu dile getiren Bayram, Gebze, Dilovası ve Kandıra için de ayrı arıtma tesisleri inşa edeceklerini, ilgili projelerin hazırlanmasına devam edildiğini aktardı. Bayram, kolektör ve terfi istasyonlarıyla birlikte arıtma tesisleri için şu ana kadar Kocaeli`ne toplam 500 trilyon lira harcandığını aktardı. Bayram, İSU olarak 2005 yılı içinde sadece arıtma tesislerinde kullanılan enerji için 4 trilyon liralık bir bedel ödediklerini hatırlattı.

18 DEREYİ DE ISLAH EDECEĞİZ
İzmit Körfezi`nin güneyinde, Ulaşlı ile Ereğli arasındaki eksik olan hattın da, Karayolları`nın çalışmalarını tamamladıktan sonra başlayacağını kaydeden Bayram, 2006 yılından sonra arıtma tesislerinin bulunduğu bölgelerde Körfez`e evsel atık su bırakılmayacağını vurguladı.
İlimizde yapılan dere ıslah çalışmaları hakkında da bilgi veren Bayram, şu ana kadar 14 dereyi ıslah ettiklerini, 2006 yılında da 18 dereyi ıslah edeceklerini kaydetti.

“PAYLAŞILMASI ÖNEMLİ”
Verdiği bilgiler nedeniyle İSU Genel Müdürü İlhan Bayram`a teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker ise benzer gezilerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini, yapılan yatırımların meclis üyeleri ile paylaşılmasının önemli olduğunu aktardı. İSU Genel Kurul üyeleri gezinin ardından Antikkapı`da hep birlikte öğle yemeği yedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!