Aquapark ihalesi kıran kırana geçti

İhaleye tek firma katılınca, Genel Sekreter Karaloğlu sıkı pazarlığa tutuştu

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli`nin turizmden daha fazla yararlanabilmesi için yapımına karar verdiği aquapark ihalesi dün Encümen Salonu`nda gerçekleştirildi. İhaleye Komisyon Başkanı olarak giren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, karşısında tek bir firma görünce kıran kırana bir pazarlığa tutuştu. İhale, yapılan pazarlık sonucu 20 yıl 6 ay işletme karşılığında Dinç Sivri Şirketi`ne verildi. Şirket, tesisleri 2 yılda tamamlayacak.

24 YILLIK TEKLİF SUNDU
İhale kanununa göre “Gayri Ani Hak Tesisi” şartı ile ihalesi yapılan aquaparka tek teklif veren firma Dinç-Sivri Şirketi oldu. İhaleye giren ve 5 trilyon liralık yatırım yapacak olan Dinç - Sivri Şirketi yetkilisi, 24 yıl kullanma hakkı teklifini sundu. Komisyon Başkanı Münir Karaloğlu, karşısında tek firma ve 24 yıllık işletme teklifi görünce, pazarlığa tutuştu.

KARALOĞLU`NDAN SIKI PAZARLIK
Genel Sekreter Münir Karaloğlu, verilen teklifi çok yüksek buldu. Konuşmasında işletme süresinin uzunluğuna dikkat çeken Münir Karaloğlu, şirketin yapmış olduğu ilk teklifi gündeme getirerek, 19 yıl 10 ay teklifi üzerinden sıkı pazarlığa başladı. Şirket önce teklifini 23 yıllık işletme hakkına çekti. Genel Sekreter Karaloğlu kararlı tutumu ile pazarlığa devam etti. Yapılan pazarlık sonucu şirket 5 trilyon liralık yatırım karşılığında 20 yıl 6 ay işletme hakkına razı oldu.

“PRESTİJLİ İŞ İSTERİZ”
İhalenin tamamlanmasının ardından konuşan Genel Sekreter Münir Karaloğlu, söz konusu aquapark işinin Büyükşehir Belediyesi`nin kendi projesi olduğunu belirterek, “Bu proje Kocaeli için büyük bir yatırım. Biz bu projeye büyük önem veriyoruz. Bu proje ilimizin turizmine büyük bir canlılık getirecek. Sizlerden prestijli iş istiyoruz” dedi.

Genel Sekreter Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin söz konusu ihaleyi 51 G usulüyle gerçekleştirdiğini de hatırlatarak, “Bu türde ihaleyi ilk kez gerçekleştiriyoruz. Sizin bu işte göstereceğiniz başarı aynı zamanda bizim bu tür ihaleye olan ilgimizi belirleyecektir. İyi iş çıkartırsanız, biz de 51 G ihalelerini uygulamaya devam ederiz” şeklinde konuştu. İhaleyi alan firmanın aquapark inşaatını 2 yıl içinde tamamlaması gerekiyor.

İÇİNDE NELER VAR
Toplam 20 bin metrekarelik bir alana kurulması düşünülen aquaparkın, havuz bölümleri 9 bin 200 metrekarelik bir alana kurulacak. Parkın içinde sağlık ve spor merkezleri, aerobik ve step salonları, aletli jimnastik salonu, masaj ve solaryum merkezi, bay ve bayan sauna merkezleri, soyunma odaları, duşlar, tuvaletler, satış bölümü, restaurant, havuz başı kafeler, yönetim bölümleri, teknik bölümler bulunuyor. Ayrıca havuz bölümlerinde aquapark havuzları, kaydıraklar, güzelleşme terasları, yeşil alanlar yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!