Antikkapı´da sözleşme mutluluğu

64 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı AŞ`de toplu iş sözleşmesi imzalandı. İki yıl geçerli olacak sözleşme gereğince Antikkapı`da çalışan 64 işçinin maaşlarına ortalama yüzde 14.4 oranında zam yapıldı.

64 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı AŞ´de toplu iş sözleşmesi imzalandı. İki yıl geçerli olacak sözleşme gereğince Antikkapı´da çalışan 64 işçinin maaşlarına ortalama yüzde 14.4 oranında zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş 685 bin, en yüksek maaş da 1160 YTL olarak belirlendi. Toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2006 tarihinden itibaren geçerli olacak.



TOLEYİS VE YERELSEN
Antikkapı Restaurant´ta gerçekleştirilen törende sözleşmeye, işçiler adına Türkiye Otelciler, Lokantacılar ve Eğlence Yerleri İşçi Sendikası (TOLEYİS) Genel Başkan Yardımcısı Necati Aktaş, iş veren adına ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (Yerelsen) Genel Başkan Vekili Mustafa Çöpoğlu imza attı.

Törende ayrıca Antikkapı A.Ş Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, Büyükşehir Belediyesi İşletme İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel, TOLEYİS Şube Başkanı Yusuf Kutlu ve sözleşmeleri imzalanan Antikkapı personeli de hazır bulundu.



 “EN İYİ SÖZLEŞME…”
İmzaların atılmasının ardından konuşan Yerelsen Başkan Vekili Mustafa Çöpoğlu, en iyi sözleşmenin masada biten sözleşme olduğunu belirterek, “Aralık ayından bu yana süren ciddi pazarlık sonucunda bugün mutlu sona ulaştık. Bu sonuca gelmemizde TOLEYİS ve işçi temsilcisi arkadaşlarımızın büyük emekleri var. Yerelsen adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



ÇÖPOĞLU´NDAN ÇAĞRI
Çöpoğlu yüksek mahkemeye giden Büyükşehir toplu iş sözleşmesine de atıfta bulunarak, sendika temsilcilerine uzlaşma çağrısında bulundu. Çöpoğlu, “Bugün varılacak uzlaşma, gelecek dönemlere sıkıntıların aktarılmasını önler. Yüksek Hakem Mahkemesinde sonuçlanan sözleşmenin ne işçiye ne de işverene bir faydası olmaz” şeklinde konuştu.

“HERKESE HAYIRLI OLSUN
TOLEYİS Genel Başkan Yardımcısı Necati Aktaş da, Yerelsen ile aralık ayı sonunda masaya oturduklarını hatırlatarak, “Geç de olsa sözleşmemizi imzaladık. Arkadaşlarımız bu sonuca varmak için büyük çaba gösterdiler. Sonuç hepimize hayırlı olsun” ifadesini kullandı. Antikkapı AŞ Genel Müdürü Fahrettin Kandemir ise, çalışanlar ve sendikanın çıkarları açısından son derece iyi bir sözleşme yapıldığını kaydetti.

PERFORMANS ÖN PLANDA
Bu arada imzalanan sözleşme gereğince Antikkapı´da çalışan aşçı, şef, şef yardımcısı, garson, usta, bulaşık ve çamaşır işçilerinin maaşlarına piyasadaki rayiç bedeller ve performanslarına göre ortalama yüzde 14.4 oranında zam yapıldı. Yapılan zamlarda kıdem yerine daha çok performans ön planda tutuldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!