Ana okulunda deprem eğitimi

Büyükşehir, ilköğretim okullarına yönelik deprem eğitimlerine ara vermeden devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye´nin deprem kuşağında olduğunu unutanlara karşın,  bu konudaki görev ve sorumluluklarının peşini bırakmıyor. Bu çerçevede  Kocaeli´ndeki ilköğretim okullarına yönelik başlatılan deprem eğitimleri ara vermeden sürdürülüyor. İmar Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü yetkilileri aracılığıyla verilen eğitimler çerçevesinde önceki gün de ilk kez bir ana okulu ziyaret edildi.

MİNİKLER NE YAPACAĞINI BİLİYOR
Yuvacık İlköğretim Okulu Ana Sınıfı´na konuk olan teknik personel miniklere deprem anında yapmaları gerekenler konusunda bilgi verdi. Oyun şeklindeki ders sırasında küçük öğrenciler deprem anında sıralarının altına girmeleri ve sarsıntı bitene kadar da burada kalmaları gerektiğini öğrendi.

GEBZE VE İZMİT´TEKİ OKULLARA DA GİDİLDİ
Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri geçen hafta içinde ayrıca, Kocaeli´nin Gebze, ve merkez ilçesindeki okullara da deprem eğitimi verdi. Gebze Eşrefbey İlkÖğretim Okulu´nu ziyaret eden teknik ekip, öğrencilere deprem ile ilgili cd gösterimi gerçekleştirdi. Gösterimin ardından çocuklara sorular yöneltilerek deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili  uygulamalar yaptırıldı.

ÖZLEM´İN ÖRNEK BİLGİSİ
Bu arada Öznur isimli bir öğrencinin deprem konusundaki bilgisi büyüklere adeta taş çıkarttı. Evlerinde sürekli bir deprem çantası bulundurduklarını söyleyen Özlem “Annem çantadaki suyu her 15 günde bir değiştiriyor. Babam da evimizdeki bütün mobilyaları duvara sabitledi. Deprem kötü bir şey değil. Yağmur gibi bir doğa olay. Biz onunla yaşamayı öğrendik” sözleri teknik personel tarafından alkışlandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!