Ana arterler açık

Yoğun kar yağışına rağmen Büyükşehir ekipleri caddeleri ulaşıma açık tuttu

Tüm yurdu etkisi altına alan kara kış, en sert yüzünü dün gösterdi. Akşam saatlerinde de devam eden yağış nedeniyle il merkezinde bile kar kalınlığı yer yer 30 cm`yi bulurken, gece saatlerinde tekrar operasyon yapan Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler, ana arterleri açarak Kocaeli`ne önemli bir sıkıntı yaşatmadı, vatandaşlar iş yerlerine zamanında ulaştı.

D-100`E İLK MÜDAHALE
Kocaeli genelinde yolların açık tutulabilmesi için yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, kontrolü dışında bulunan ancak Karayolları ekiplerinin başka noktalarda çalışması nedeniyle önceki gece ilk defa D-100 ve D-130`da kar küreme çalışması yaptı. D-100`de Körfez ve Yahya Kaptan arasında çalışan iki greyder sayesinde ulaşım sabaha kadar aksamadı.

PARK BAHÇELER ARAÇLARI DA
Sibirya soğuklarının getirdiği kar yağışının şiddetini artırarak devam etmesi nedeniyle, Fen İşleri ve Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekiplerine Park Bahçeler Müdürlüğü ile Büyükşehir`e iş yapan müteahhitlerin iş makineleri de destek verdi. Bu nedenle özellikle şehrin üst noktalarında tıkanan ana yollar, gece yarılarında yürütülen çalışmalar sayesinde sabaha karşı tekrar ulaşıma açıldı, toplu taşım araçları güzergahlarında sefer yapmaya başladı.

UMUTTEPE`DE SORUN YOK
Büyükşehir Belediyesi`nin açık tutulması yönünde büyük önem verdiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Umuttepe Kampusü yolu da hiçbir şekilde kapanmadı. Ekiplerin 24 saat görev yaptığı güzergah üzerinde 5 No`lu kooperatif araçları yolcu taşımacılığı yaparken, minibüs şoförleri üniversite yolunda gece saat 24.00`e kadar çalıştıklarını ve ulaşımda herhangi bir aksama yaşamadıklarını dile getirdi. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, gece yarısı yürütülen çalışmalara nezaret etti.

GEBZE`YE ARAÇ DESTEĞİ
Bünyesindeki tüm iş makinelerini, Kocaeli`nin tüm köyleri ile Umuttepe Kampusü ve Kartepe gibi önemli noktaların güzergahında çalıştıran Büyükşehir Belediyesi, ilimizin en büyük ilçesi Gebze`deki karla mücadele çalışmalarına da destek verdi. Büyükşehir`e ait bulunan 1 adet yükleyici, 4 adet traktör kepçe, 3 adet greyder ve 4 kamyon, çalışmalarda kullanılmak üzere Gebze Belediyesi`nin emrine tahsis edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!