Amsterdam trafiği yoğunlaştı

Amsterdam Belediye Başkanından sonra belediye yöneticileri de ilimize geldi, Büyükşehir Belediyesi`nin konuğu oldu

Hollanda´nın Amsterdam Belediyesinin çeşitli birimlerinde görev yapan bir grup yönetici, kentimizi ve belediyeyi daha yakından tanımak amacıyla ilimize geldi. Ziyaretlerinin ilk gününde Başkan Karaosmanoğlu ile bir araya gelen heyet, ardından belediye birimlerini ve kenti gezdi.

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASINDAN SONRA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Amsterdam Belediyesi, işbirliğini artırmaya, kurumsal anlamda daha da yakınlaşmaya devam ediyor. Gülen Yüzler Projesinin kurulması ve İtfaiye teşkilatının güçlendirilmesi konusunda Kocaeli´ne önemli katkılar sağlayan Amsterdam Belediye yetkilileri ile hafta başında yeni iş birliği anlaşması daha imzalandı. Ardından ise belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan bir grup müdür, şef, uzman ve personel, Kocaeli´ne geldi.

BÜYÜKŞEHİR´İ ZİYARET
Amsterdam Belediyesi Konut Dairesi Uzmanı Egbert Ottens başkanlığındaki 24 kişilik heyet, ilimizde ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gülser Ustaoğlu ile Dış İlişkiler ve AR-GE Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan´ın da hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Karaosmanoğlu, Amsterdam Belediyesi ile imzaladıkları yeni iş birliği anlaşması hakkında bilgi verdi.

“PROJELER ARTMALI”
Anlaşmayla özellikle sosyal, çevre, eğitim, kültür, turizm, gençlik ve spor alanlarında iş birliğine gidildiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Özellikle tarihi kentlerin ve evrensel olarak kabul edilen kültürel eserlerin restorasyonu ve korunması konusunda destek alacağız. Bu tür projelerin artarak devam etmesinden yanayız. İki kent açısından önemli projeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

TARİHİ GELİŞİME KATKI
Heyet adına konuşan Amsterdam Belediyesi Konut Dairesi Uzmanı Egbert Ottens ise iki şehir arasında kurulan güzel bağın daha da pekiştirilmesi adına burada olduklarını ifade etti. Marmara Depremi sonrasında iki belediyenin önemli projelere imza attığını vurgulayan Ottens, “Bu projenin 54 bin Avro tutan vergisi, Türk Hükümeti tarafından alınmadığı için özürlülere yönelik ilave yardımlar yapacağız. Gün içerisinde Kocaeli´nin tarihi yapısı hakkında bilgi sahibi olacağız. Özellikle tarihi gelişime katkıda bulunmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.
Ottens daha sonra heyet adına Başkan Karaosmaoğlu´na Amsterdam kent fotoğraflarını takdim etti. Karaosmaoğlu ise konuk heyete pişmaniye ve Kocaeli´ni tanıtıcı kitaplar verdi.

KENT KONUT´TAN BİLGİ ALDILAR
Heyet daha sonra Antikkapı Restaurant´ta geçerek burada öğle yemeği yedi. Buradaki programa katılan Başkan Danışmanı Erkan Ayan yabancı konuklara Büyükşehir Belediyesi ve yatırımları hakkında bilgi verirken, Amsterdam Belediyesi yetkilileri yemeğin ardından Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut´a geçti.
Hollanda´da da konut idaresi bulunması nedeniyle heyet kendilerine verilen bilgileri hayli dikkatli dinledi. Kent Konut Genel Müdür Vekili Ahmet Karadağ, Kentsel Dönüşüm ve konut üretimi konusunda çalışmaları özetlerken, heyet daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığı´na geçti.

GÜLEN YÜZLER VE KIZ YURDU
Burada Amsterdam Belediyesi tarafından hibe edilen araç ve cihazlar incelendi, itfaiyenin çalışmaları hakkında daire başkanı Emin Pehlivan´dan bilgi alındı. Belde AŞ Genel Müdürü Gültekin Görüm ile önce Gülen Yüzler, ardından da Belde Kız Öğrenci Yurdu´nu gezen heyet, daha sonra kısa bir kent turu yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!