Alt yapı kurumları artık üst yapı bedeli ödeyecek

AYKOME üst yapı verdiği kurumlardan istediği performansı alamadı

Kocaeli`nin alt yapı çalışmalarındaki tek sorumlu merkezi olan AYKOME, bugün gerçekleştirdiği 2006 yılının ilk toplantısında, üst yapı şartıyla çıktığı ihalelere son noktayı koydu. AYKOME söz konusu kararını alt yapı kurumlarının çalışma bittikten sonra üst yapıya gereken önemi vermemesi ve istenilen performansta kaliteli iş yapılmaması üzerine aldı.

ZEMİN TAHRİP BEDELİ ÖDENECEK
Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında, belediye başkanları ve kurumların katıldığı dünkü AYKOME toplantısında alınan karar gereğince, bundan böyle alt yapı ihalelerine üst yapısız çıkılacak. Bir anlamda üst yapı ruhsatları ellerinden alınan firmalar bundan böyle ilgili belediye ya da AYKOME`ye zemin tahrip bedeli ödeyecek.

“MEMNUN KALMADIK”
Karaloğlu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Alt yapıyı yapan kurumlar üst yapıya gereken önemi vermediler. İstenilen performansta ve kalitede iş üretemediler. Alt yapı çalışması sırasında vatandaşımız zaten sıkıntı çekiyor. Sonrasında ise asfaltı bozuk kalıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

“DENGELİ OLUNMALI”
Toplantının daha sonraki bölümünde ise, yaklaşık 2 yıldır zam yapılmayan zemin tahrip bedelleri ele alındı. Genel Sekreter Karaloğlu bu bedellerin belirlenmesi konusunda belediyeler ve kurumlar arasında adeta hakem görevi yaptı. Fiyatları belirlerken dengeli olunması gerektiğini söyleyen Genel Sekreter, “Zamlar firmaları yatırım yapmaktan geri bırakacak şekilde ağır olmamalı. Zemini tahrip edenden para alınmasın demiyoruz. Ancak reeli de yakalamalıyız” dedi.

SADECE ASFALT ARTTI
Ardından Ankara, İstanbul, Konya, İzmir ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`nın halen uygulamakta olduğu birim fiyatları dikkate alınarak yeni bedeller belirlendi. Görüşmeler sonucunda çoğu zemin türünde yine zam yapılmazken, sadece asfalt ve soğuk asfalt türünde artışa gidildi. Stabilize ve çim yolda indirim kararı alan üst kurul, granit parke ve baskılı beton türünde ise Fen İşleri Daire Başkanlığı`nın birim fiyatını uygulama kararı aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!