“Alo Kitap” kampanyasına biz çok sevindik

Kimi insanların en büyük hazinesidir kitaplar. Öğrenmenin, öğretmenin, mutlu olmanın en basit ve en keyifli yoludur. Bu nedenle de vazgeçilmezdir, yakınlaşmayı gerektirir.

KİTABI PAYLAŞMAYI SEVENLER

Kimi kitapseverler paylaşmayı değil biriktirmeyi ilke edinir. Pek çok yayınevi ve yazara ait, onlarca belki de yüzlerce konu başlığı altında binlerce kitaba sahip bulunmalarına karşın, onları raflardan indirmeyi hiç ama hiç sevmezler. Kendileri okumadıkları gibi, okunması için başkalarına da vermezler. Hatta en yakınlarına bile.

Ancak bazı kitapseverler de tam aksi düşünceye sahiptir. Onlar kitabın paylaşmakla eskimeyeceğini, bilgilerinin ise eksilmeyeceğini düşünürler. Paylaşmaktan mutluluk duyarlar. Kendileri okuduktan sonra, o mutluluk ve heyecanı başkalarının da duyması için kitaplarını çevrelerindeki insanlara seve seve takdim ederler.

ALO KİTAP`A ANLAMLI BAĞIŞ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, evlerindeki okunmuş kitapları başkalarının yararına sunmak isteyen kitapseverler için kısa bir süre önce “Kitabını Paylaş” sloganıyla “Alo Kitap” kampanyası düzenlediğini duyurmuştu. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar 324 38 31 numaralı telefonu arıyor, Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi görevlileri kendilerine verilen adrese giderek yeni okurlarıyla buluşturulacak olan kitapları sahiplerinden teslim alıyordu. Kampanyanın ilk günlerinde, oldukça anlamlı bağışlar gerçekleştirildi.

 

GÜVENÇ KURTAR`IN KAYINVALİDESİ

Bu anlamlı bağışlardan biri, emekli beden eğitim öğretmeni Ekmel Başol`a ait. Meslektaş eşi Nuri Bey`le, Hacı Hızır Mahallesi`nde oturan Ekmel Öğretmen, hem mesleği hem de Kocaelispor eski Teknik Direktörü Güvenç Kurtar`ın kayın validesi olması nedeniyle İzmitliler`in yakından tanıdığı bir isim. Yılların eskitemediği bir öğretmen olduğu için de evinde fazlasıyla kitap bulunuyor.

KAMPANYAYI DUYUNCA

Belki de birkaç kez okuduğu kitapların bir bölümünü Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi`ne vermek isteyen Ekmel Öğretmen, bir süre önce Alo Kitap hattını aradı. Yetkililer geldiğinde özenle hazırladığı kitap dolu poşetini açan ve nice anılarını paylaştığı kitapları tek tek kaydettiren Ekmel Başol, kampanyanın kendisi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Başol`un yetkililere yaptığı şu açıklama kampanyanın önemini ve değerini özetler gibiydi:“Okuduğumuz kitaplarımız fazlaydı. Büyükşehir`in böyle bir kampanya düzenlediğini duyduğumuzda çok sevindik. Böylece hem okuduğumuz kitaplarımız değerlendirilmiş olacak hem de birçok çocuğumuz bu kitapları ücretsiz olarak okuma imkanını elde edecek.” Başol kampanyaya bütün Kocaelililer`in katılması gerektiğini söylemeyi de ihmal etmedi.

BİR TELEFON YETERLİ

Toplanan kitapların şu an için Halk Kütüphanesi`nde biriktirildiğini belirten yetkililer, kitapların bir kısmını Süleyman Demirel Kültür Merkezi Halk Kütüphanesi`ne vereceklerinin altını çizdi. Eğer siz de, “Evimde okuduğum ve okumadığım pek çok kitap var. Bu kitaplardan Kocaelililer de faydalansın” diyorsanız, bir telefonunuz yeterli.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!