Akif´in damadının mezarı Bağçeşme´de

Yıllardır babalarının mezarına ulaşamayan Mehmet Akif´in torunlarının yardımına Başkan Karaosmanoğlu koştu

İstiklal Marşı Şairi M. Akif Ersoy`un torunları Ferda ve Selma Argon kardeşlerin İzmit`te vefat ettikten sonra yerini öğrenemedikleri babalarının mezarına ulaşıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun tamilatıyla harekete geçen ekipler, merhum Ersoy`un veteriner Albay olan damadı Ahmet Ergon`un kabrini Bağçeşme Mezarlığı`nda buldu.

“SÖZ İLGİNECEĞİM”
Başkan Karaosmanoğlu`nun şair Mehmet Akif Ersoy`un İstanbul`daki mezarını ziyareti sırasında tanıştığı Ferda ve Selma Argon kardeşler yıllarca önce İzmit`te vefat eden babalarının mezarını bulamadıklarını aktarmışlardı. Konuyla ilgileneceği dair Argon kardeşlere söz veren Başkan Karaosmanoğlu, Mezarlıklar Müdürlüğü`ne talimat vererek merhum Ahmet Argon`un mezarının bulunmasını istedi. 

KISA SÜREDE GELEN MÜJDE
Talimatın hemen ardından harekete geçen Mezarlıklar Müdürlüğü görevlileri, aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy`un damadı olan Ahmet Argon`un Bağçeşme Mezarlığı`ndaki kabrine kısa sürede ulaştı. Aynı gün içinde haber İstanbul`da yaşayan Ferda ve Selma Argon kardeşlere iletildi. 

“ÖĞRENMEK ÇOK GÜZEL”
“Babanızın mezarına ulaştık” haberiyle büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Selma Argon, Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkürlerini sundu, “Bizim için çok önemli olan bir konuya gerçekten ilgi gösterdi. Babamızın nerede olduğunu bilmek çok güzel” dedi.

AKİF`İN TORUNLARI BUGÜN İLİMİZDE
Öte yandan Argon kardeşler, bugün (Pazar) ilimize geliyor. İstiklal Marşı`nın kabulünün 85. yıldönümü nedeniyle SDKM`de düzenlenecek anma günü ve istiklal marşını okuma yarışması etkinliklerine katılacak olan Argon kardeşler, yarışmada dereceye girecek öğrencilere ödüllerini verecek.

“BU YARIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİ”
İstiklal Marşı`nı güzel okuma yarışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Sevda Argon, “Bu sayede marşımızı güzel okuyan bir gençlik yetişiyor. Dedemin Türk Milleti için büyük önem taşıyan şiirini her duyduğumda ben hala titriyorum, gurur duyuyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin böyle bir etkinlik düzenlemesi de ayrıca mutluluk verici” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!