AKHOM´da 3. grup için ders başı

Üçüncü grubun öğrencileri arasında emekli vali ve belediye başkanları da var

Üniversite mezunu emeklilerin tecrübelerinden yararlanılmasını hedefleyen Akıl Hocalığı Merkezi Projesi (AKHOM) tüm hızıyla ilerliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Türk Geriatri Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü projede üçüncü grubun dersleri de start aldı.

DEDE, GENÇOĞLU, GENCER
İzmit Halk Eğitim Merkezi`nde gerçekleştirilen eğitimin ilk iki dersini, her zaman olduğu gibi projenin mimarlarından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adam verdi. 23 kişinin katıldığı 3. grup derslerine katılanlar arasında, İzmit eski Valisi İhsan Dede, İzmit eski Belediye Başkanı Necati Gençoğlu, Bahçecik eski Belediye Başkanı İbrahim Gencer, Emekli Albay Mustafa Baki Civan, Bekirpaşa Belediyesi Meclis üyeleri İbrahim Alp ve Osman Odabaşı da bulunuyor.

İLÇELERE DE YAYILACAK
Prof. Dr. Hüdaverdi Adam ile karşılıklı fikir alış verişinde bulunan AKHOM öğrencileri, aldıkları eğitim programı doğrultusunda aralarında görüş alışverişinde bulunmayı da ihmal etmedi. İlk iki derste “Empati” konusunu anlatan Prof. Dr. Adam, genel konular ve günlük yaşamımız hakkında çeşitli örnekler vererek öğrencilerinin yorumlarını aldı. AKHOM çerçevesindeki programların Kocaeli genelinde yaygınlaşacağına dikkat çeken projenin Kocaeli koordinatörü ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı olan Dr. Halil İbrahim Kahraman, önümüzdeki dönemde bu çalışmayı tüm ilçelere yaymayı hedeflediklerini söyledi.

7 HAFTALIK EĞİTİM
Projenin ikinci etabına dahil olan 23 AKHOM öğrencisi, ders programı kapsamında iletişim, empati, sinerji, motivasyon, beslenme, ilk yardım ve genel sağlık konularında eğitim alacak. 7 hafta süren bu programda toplam 28 saat süren bir eğitimin ardından, yeni katılımcılar da sertifika almaya hak kazanacak. AKHOM öğrencileri eğitimlerini tamamladıktan sonra kamu ve özel çeşitli kuruluşlarda gönüllü danışmanlık yapacak, kendi bilgi ve tecrübelerini aktaracak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!