“AKHOM köprü olacak”

Tecrübe ve enerjiyi birleştirecek olan projenin ikinci dersi de yapıldı

Kocaelinde pilot uygulamasına başlanan ve kısa adı AKHOM olan Akıl Hocalığı Merkezi Projesi kapsamında ikinci ders de tamamlandı. Derse katılan Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKHOM`un yüksek okul mezunu emekli vatandaşlarla genç nüfus arasında bir köprü olacağını söyledi.

 

NEVZAT DOĞAN DA KATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Türk Geriatri Vakfı`nca ortaklaşa yürütülen AKHOM Projesi`nde, ön eğitim dersleri devam ediyor. İzmit Halk Eğitim Merkezi`nde Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adan tarafından verilen derse, aynı zamanda AK Parti Yaşlılar Koordinasyon Merkezi ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı olan Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Geriatri Vakfı Kocaeli Temsilcisi Dr. İbrahim Kahraman ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da katıldı.

“2050`DE YAŞLILARIMIZ ÇOĞALACAK”
Dersin açılışında konuşan proje koordinatörü Milletvekili Doğan, Türkiyede genç yaşta emekli olan fakat çok fazla tecrübe ve birikime sahip insan sayısının azımsanamayacak kadar fazla olduğunu söyledi. Doğan, “Biz Akıl Hocalığı Merkezleriyle hem bu insanların birikimlerinden tüm toplumun faydalanmasını sağlayacağız hem de onların sosyo-ekonomik hayattan kopmalarını engellemiş olacağız” dedi.
Yapılan araştırmaların, dünya nüfusunun gün geçtikçe yaşlandığını ortaya koyduğunu hatırlatan Doğan, “Şu an nüfusumuzun büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Fakat 2050 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 20sini yaşlılar oluşturacak. Biz bu projeyle genç nüfusun potansiyelini, enerjisini, yaşlıların tecrübeleriyle birleştirerek değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BAĞLARININ KESİLMESİ YANLIŞ”
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise yaşlılığın hayatın bir parçası, yaşlanan insanların hayatla bağlarının kesilmesinin ise yanlış olduğunu söyledi. Yaşlı insanların enerjilerini kaybetmiş olsalar bile bir çok tecrübe ve birikime sahip olduklarını kaydeden Karaosmanoğlu, “Akıl Hocalığı Merkezleri bunun için bir köprü olacak” ifadesini kullandı.

İL GENELİNDE 500 KİŞİ
Kocaelinde pilot uygulamasına başlanan proje kapsamında, il genelinde 500 kişi 20şer gruplar halinde eğitimden geçirilecek, daha sonra çeşitli kurum, kuruluş ya da kişilere gönüllü danışmanlık yapacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!