Akarca´ya 96 yeni konut

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5 yılda 20 bin konut hedefi doğrultusunda Kocaelililer için sağlam ve kaliteli evler inşa etmeye devam ediyor. 544 konutluk Arslanbey Taçyaprak Evlerinde temel hazırlıklarına başlayan, TOKİ iş birliği ile 1736 konutluk Şekerpınar Konutlarında ise önemli bir mesafe kat eden Büyükşehir, diğer yandan Alikahya Akarca Mahallesinde 96 konutluk yeni bir site inşa ediyor.

BİR BLOK HAZIR
Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Kent Konut A.Ş. tarafından 2 Ocak´ta yapılan ihaleyi kazanan Ekşioğlu firması, çalışmalara mart ayının ilk günlerinde başlamıştı. 3 bloktan oluşan toplam 96 konutun kaba inşaatı tamamlandı. Bir blokta ise ince işlere de start verildi.
Yuvam Akarca Konutları 2. etabının hemen yanında, Büyükşehir Belediyesine ait olan arsa üzerinde yükselen konutlar 8 katlı. Her katta ise 4 daire bulunuyor. Brüt 138 metrekareyi bulan konutlarda kullanılan malzeme ise, yine birinci sınıf.

SATIŞ, İNŞAATTAN SONRA
Mevcut Yuvam Akarca Konutlarından daha büyük, daha kaliteli ve daha kullanışlı olarak tasarlanan konutların yıl sonuna kadar tamamlanması ve oturmaya hazır hale gelmesi planlanıyor. Konutların satışı ile ilgili olarak bankalarla görüşme yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, evlerin satışı ile ilgili ayrıntılı açıklamaları konutlar tamamlandıktan sonra yapacak. Konutların şehir merkezine yakın ve kaliteli olması nedeniyle yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

25 ARALIK´TA TAMAMLANACAK
Bir süre önce bölgeye giden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polat´la birlikte Ekşioğlu İnşaat´ın sahibi Mustafa Ekşi ve Kent Konut Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kaptan´dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 5 milyon 77 YTL ile ihaleyi kazanan Ekşioğlu İnşaat´ın sahibi Ekşi, yapılan ihale sonucunda 25 Aralık 2006 tarihine kadar evleri teslim etme sürelerinin olduğunu, çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini ifade etti.