Akarca ile Y.Kaptan bağlanıyor

Büyükşehir, iki bölge arasında köprü inşa ediyor

Kentin her bölgesinde ulaşım ve alt yapı ile ilgili çalışmalara ağırlık veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Yahya Kaptan ile Akarca bölgesini birbirine bağlıyor. Büyükşehir bu amaçla Akarca Deresi üzerine büyük bir köprü inşa ediyor.

20 METRELİK KÖPRÜ
Bölgede yakın bir zamana kadar sadece 2 metre genişliğinde bir yaya köprüsü bulunuyordu. Kentsa Konutlarının hemen yanındaki yoldan Yahya Kaptan´ın arka kesimlerine bağlanan güzergah üzerinde şimdi ise yaklaşık 12 metre genişliğinde betonarme bir köprü yapılıyor. 20 metre uzunluğundaki köprünün üzerinde, araçlar için 2 gidiş 2 geliş şerit, yayalar için de kaldırımlar bulunacak.

TERMİNAL YOLU RAHATLAYACAK
Akarca Deresi üzerine yaptırılan, halen kiriş altı betonu hazırlanma aşamasında olan köprü, özellikle terminal yolundaki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak. Çünkü Yahya Kaptan´dan Akarca Mahallesi´ne ya da Alikahya´ya kısa bir sürede geçmek isteyenler, D-100 veya Terminal yolunu kullanmak zorunda kalmayacak.

DERE ISLAHI DA TAM GAZ
Öte yandan Akarca Deresi üzerinde İSU tarafından başlatılan ıslah çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Köprü inşaatına hayli yaklaşan çalışmaların yakın bir zamanda köprünün altından geçeceği, böylece kötü görüntünün de ortadan kalkacağı belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!