“Ak Saçlılar” görev için hazır

Akıl Hocalığı Projesi´nin ikinci etap kursiyerleri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin üniversite mezunu yaşlıların bilgi ve birikimlerinden yararlanmak için başlattığı ve kısa adı AKHOM olan Akıl Hocalığı Projesi ikinci etabını da başarıyla tamamladı. İkinci dönem AKHOM kursiyerleri hafta sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

“EMEKLİ OLMAYA HAKKINIZ YOK”
Antikkapı Restaurant`ta gerçekleştirilen törene Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Bilgi birimi sahibi insanların hiçbir zaman emekli olmaya hakkı olmadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu gerçekten önemli bir proje. Yaptığınız işi küçümsemeden inanarak yaparsanız, tecrübeleriniz birçok insana ışık tutar” dedi. Karaosmanoğlu, AKHOM sertifikalı bilgi sahibi insanların Büyükşehir Belediyesi`nin de içinde olduğu birçok sosyal projede görev alacağını söyledi.

 

KOCAELİ GENELİNE YAYILACAK
AKHOM Projesi`nin mimarlarından olan Başkan Danışmanı Dr. İbrahim Kahraman, projeyi Kocaeli geneline yaymayı hedeflediklerini dile getirdi. Kurs hocası Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adan da AKHOM Projesi ile Türkiye`de bir ilke ve küçümsenmeyecek başarıya imza atıldığını kaydetti.

Kursiyerlerin dersleri büyük bir ilgiyi ile takip ettiklerini vurgulayan Adan, “Sizler tarih yazanlardansınız. Toplumda yaşlı olarak görülen tecrübe sahibi insanların ne ölçüde yararlı olacakları ortada. Hayata ne verirseniz, hayat size onu iade eder. Sizler tecrübelerinizle buradasınız. Bu ülke için çok önemlisiniz” dedi.

BU KİŞİLERİ NASIL KAZANIRIZ?
Törene katılan AK Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan ise toplumda bilgi birikimi olan kişilerin geri planda kaldıklarını ifade ederek, “Bu kişileri nasıl kazanırız sorusu üzerine projeyi hayata geçirdik. Özellikle birikimli isimleri bir kenara itmek yerine önlerini açma adına projeyi oldukça önemli buluyorum” şeklinde konuştu. Kocaeli`nin ardından AKHOM Projesi`nin İstanbul, Ankara ve İzmir`de de başlatılacağını duyuran Doğan, “Biz bu projeyle genç nüfusun enerji ve potansiyelini, yaşlıların tecrübeleriyle birleştirilerek değerlendirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!