Ahmet Taşçı, Büyükşehir yolunda

Karamürsel Belediyesi adına güreşen ünlü güreşçi, Kocaeli´ndeki tüm güreşçileri aynı çatı altına davet etti

Tarihi Kırkpınar güreşlerinin efsane ismi Ahmet Taşçı, Türkiye`deki en kaliteli güreşçilerin ilimizde yetiştiğini belirterek, Kocaeli`ndeki tüm güreşçilerin aynı çatı altında toplanması gerektiğini söyledi. Taşçı, “Tüm güreşçiler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çatısı altında toplanırsa, Edirne`de Kocaeli ismi zirvede yer alır” dedi.

“AYNI ÇATI ALTINDA TOPLANMALI”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan`ı Olimpik Buz Sporları Tesisi`nde ziyaret eden Ahmet Taşçı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına güreşebileceğinin sinyallerini verdi. Halen Karamürsel Belediyesi güreşçisi olarak güreş hayatını sürdüren Taşçı, “Artık Büyükşehir Belediyesi tüm Kocaeli`ni kapsıyor. Karamürsel`deki araçların arkasına baktığımda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ismini görüyorum. Tüm Kocaeli`nin Büyükşehir`e dahil edilmesi kent adına sevindirici bir durum. Son 5 yıldır Edirne`de yapılan güreşlerde başka şehirlerin isimleri zirveye çıkıyor. Bu tüm Kocaeli halkını üzdüğü gibi, beni de çok üzüyor. Ülkemizdeki en kaliteli güreşçiler ilimizde yetişiyor. Bence tüm güreşçiler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çatısı altında toplanırsa, Edirne`de Kocaeli ismi zirvede yer alır” diye konuştu.

 

“TÜM DEĞERLERE AÇIĞIZ”
Ahmet Taşçı`nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor Müdürü Nurettin Arıcan ise, Büyükşehir Belediyesi`nin tüm spor branşlarında hizmet vermeye çalıştığını söyledi. Ata sporu olan güreş için de titiz bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Taşçı, “Büyükşehir olarak tüm değerlere kapımız açık. Kocaeli ismini Kırkpınar`ın zirvesine taşımaktan elbetteki büyük gurur duyarız” dedi.

TAŞÇI KİMDİR?
1987 yılından beri Karamürsel Belediyesi adına güreşen Ahmet Taşçı`nın 9 baş, 1 baş altı ve 1 büyük orta olmak üzere 11 şampiyonluğu bulunuyor. Taşçı`nın Sumo güreşleri için katıldığı Dünya Sumo Şampiyonası`nda da 3. lük derecesi bulunuyor. 46 yaşındaki ünlü güreşçi, 58 yaşına kadar güreşen Kel Aliço`nun rekorunu kırmak istiyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!