Ağadere, Körfez´in Fethiye Caddesi olacak

Büyükşehir, bölgenin en önemli caddesini baştan sona yenilemeye hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde örnek caddelerin yapımını sürdürüyor. Gebze Fatih Caddesini yepyeni bir hale getirmeye başlayan Büyükşehir, Körfez ilçenin en önemli güzergahlarından biri olan Ağadere Caddesi´ni de yakın bir zamanda cazibe merkezi haline getirecek.

KALDIRIMLAR GENİŞLEYECEK
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bu amaçla, yaya kaldırımlarının genişliklerini iki kattan fazla artıracak. Yaklaşık 1.5 metre olan kaldırımlar, çalışmalarla birlikte 3 metre 70´er santim olacak. Böylece yaya trafiği daha rahat hale gelecek, Körfez ilçe sakinleri cadde üzerinde çok rahat bir şekilde dolaşabilecek.

TRAFİK TEK YÖN OLACAK
Bu uygulamanın sonucunda genişliği 14.5 metreyi bulan caddede araç trafiğine ayrılan alan yarı yarıya düşmüş olacak. Dolayısıyla caddenin her iki tarafına araç park edilmesi uygulaması ortadan kalkacak.
Yol tamamen bittiğinde halen çift yön olan trafik tek yön haline getirilecek. Araçlar sadece D-100 istikametinden sahile doğru inebilecek. Araçların yaya kaldırımlarına çıkmamaları için ise yol kenarlarına 600 adet pik dökümden yapılmış bariyer dikilecek.

KİRAZ AĞAÇLARI DİKİLECEK
Körfez ilçenin prestij bulvarı haline gelecek olan Ağadere Caddesindeki kaldırımlar üzerine belirli aralıklarla 48 adet oturma grubu, dekoratif çöp kovaları, aydınlatma direkleri, ağaç diplerine pik dökümden ızgara konulacak, belli bölgelere geçici otopark cebi oluşturulacak. Ayrıca caddenin her iki yanına, Körfez ve Yarımca bölgesinin ülke çapında ün yapan kiraz ağaçlarından 130 adet dikilecek.

İHALESİ TAMAM
Alt yapı ile ilgili eksiklerin bir süre önce tamamlandığı caddenin üst yapısında düşünülen değişiklikleri için, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıldı. İhaleye 4 firma katılırken, en düşük teklifi 967 bin YTL İsdem Yapı İnşaat verdi. Akova İnşaat ise 1 milyon 501 bin YTL ile en yüksek teklifin sahibi firma oldu. İhaleyi kazanan firma, Ağadere Caddesinin üst yapısını, yer tesliminden sonraki 6 ay içinde tamamlayacak.

RENKLİ MERMER, TAŞ PARKE
Tütünçiftlik çarşısı olarak da bilinen yaklaşık 1 km uzunluğunda ve 14.5 metre genişliğindeki caddede üst yapı çalışmaları kapsamında, bin 500 ton sıcak asfalt kullanılacak. Kaldırımlar renkli granit mermer ile küçük doğal taş parkeden yapılacak. Yol kenarlarında da yağmur suları için granit mermerden oluk bulunacak.

“ÇOK ÖNEMLİ REFERANS”
İhaleye başkanlık eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, müteahhit firma temsilcilerini uyardı. Akman, Körfez ilçesinin en işlek bölgesinin Ağadere Caddesi olduğunu belirterek, “Bu cadde bizim için çok önemli. Bu proje bizim prestij projemiz, sizlere de çok iyi bir referans olacak. Bu nedenle ihaleyi kazanan firmadan büyük titizlik istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

FİRMALAR              TEKLİFLERİ
İsdem Yapı İnşaat  967 bin YTL
Türköz İnşaat       1 milyon 217 bin YTL
Aykur İnşaat        1 milyon 414 bin YTL
Akova İnşaat        1 milyon 501 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!