Ağadere Caddesi yenileniyor

Büyükşehir, il genelinde örnek caddelerin yapımını sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli´nin pek çok bölgesinde ana caddelerin eksikliklerini gidermeye ve görünümünü değiştirmeye devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de Körfez ilçenin en hareketli bölgelerinden Ağadere Caddesinde yürütülüyor.

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Alt yapı eksikleri bir süre önce giderilen Tütünçiftlik Yeniyalı Mahallesine bağlı Ağadere Caddesinin üst yapı yenileme çalışmaları için, ağustos ayı başında ihale açılmış, çalışmalar ise geçen ay başlamıştı. Aradan kısa bir süre geçmesine rağmen önemli mesafe kat edildi. Genişleyen kaldırımların betonu atıldı, özel granit taşlarıyla döşenmesine başlandı.

“ÇARÇUR ETMİYORUZ”
Adeta baştan aşağıya yenilenen caddedeki çalışmaları, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da takip etti. Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan´la caddeyi gezen Başkan Karaosmanoğlu, müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karaosmanoğlu cadde esnafıyla sohbetinde ise işlerin bir an önce bitirilmesi yönündeki taleplerin haklı olduğunu, ancak çalışmaların da zaman aldığını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu, “Önce göz boyamak için üst yapıyı yapmak sonra alt yapı için buraları kazmak vatandaşın parasını çarçur etmek, bu kente ihanet etmektir. Biz bunun bilincindeyiz ve bu nedenle her şeyi sırası ile yapıyoruz. İşler bittiğinde burası pırıl pırıl olacak” dedi.

KALDIRIMLAR GENİŞLEYECEK
Yaklaşık 1 km uzunluğundaki caddede yürütülen çalışmalar kapsamında yaya kaldırımlarının genişlikleri iki kat artırılıyor. Araçların yaya kaldırımlarına çıkmamaları için yol kenarlarına 600 adet pik dökümden bariyer dikilecek. Ayrıca kaldırımlar üzerine oturma grupları, dekoratif çöp kovaları, aydınlatma direkleri kurulacak, kiraz ağaçları dikilecek. Araç trafiği ise tek yöne indirilecek, D-100 istikametinden sahile doğru inecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!