Ağaçlandırma ve ışıklandırma olacak

Başkan Karaosmanoğlu İnönü Caddesi´ndeki çalışmaları 3. kez denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnönü Caddesi`nde yürütülen yağmur suyu kolektör çalışmalarına büyük önem veriyor. İzmit merkezindeki trafiği adeta felç eden çalışmaları her gün ve bizzat denetleyen Başkan Karaosmanoğlu, çalışmalar tamamlandığında cadde üzerinde ağaçlandırma ve ışıklandırma da yapılacağını söyledi.

KİMİ ZAMAN GÜNDE 2-3 KEZ
30 yıldır ciddi hiçbir alt yapı çalışmasının yapılmadığı İnönü Caddesi`nde, geçtiğimiz ay sonunda başlatılan çalışmalar gece gündüz sürüyor. Çalışmaları yakın takibe alan Başkan Karaosmanoğlu, kimi zaman günde iki üç kez bölgeye gidiyor, iş temposunu takip ediyor, yapılan çalışmayı yerinde görüyor.

YİNE ESNAFLA BİRLİKTE
Başkan Karaosmanoğlu denetlemeler sırasında bölge esnafını da ihmal etmiyor, onların görüş ve önerilerini de dinliyor, gönüllerine su serpiyor. Başkan Karaosmanoğlu, önceki günkü  denetlemelerini tamamladıktan sonra cadde esnaflarından Işık Ülman, Sabri Gür, Kemal Kuşkan, Murat ve Şenol Karayel ile bir araya geldi, sohbet etti.

50 YILLIK ÇALIŞMA
Kısa zaman sonra İzmit`in adına yakışır bir caddeye kavuşacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, çalışmaların daha önce ilan edilen tarih olan 26 Ağustos değil, temmuz sonunda biteceğini bir kez daha vurguladı. Karaosmanoğlu, “Her yağmurda yaşanan çile bitsin istiyoruz. Yıllarca İzmit`in alt yapısı ihmal edilmiş. Yapılan bu çalışmayla cadde üzerinde en az 50 yıl büyük bir alt yapı çalışması ihtiyacı olmayacak. Kolektör inşaatının peşinden kanalizasyon, su, telefon ve elektrik hatları da yeniden döşenecek. Çalışmalar esnasında elbette sıkıntılar çekeceğiz. Fakat bu sıkıntıların sonunda hep birlikte İzmit`e yakışır bir caddeye kavuşacağız” dedi.

ÖNERİYİ BEĞENDİ
Çalışmaların kısa sürede bitirilecek olmasından memnun olacaklarını söyleyen bölge esnafı ise caddenin ışıklandırılması konusunun da çözüme kavuşturulmasını, ayrıca caddeye daha uygun ağaçların dikilmesini istedi. Başkan Karaosmanoğlu da ışıklandırma ve ağaçlandırma konusundaki öneriyi yerinde bulduğunu belirterek, alt yapı çalışmalarının hemen ardından bu çalışmalara başlanması için yetkililere talimat verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!