Afşar Timuçin “İçimizdeki Deprem”i anlatacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı`nın her ay düzenlediği söyleşi ve imza günlerine bu ay konuk olarak, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Afşar Timuçin katılacak.

21 Şubat 2005 Pazartesi günü Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sinema Salonu`nda yapılacak söyleşi saat 19.00`da başlayacak. “İçimizdeki Deprem” konulu söyleşisinin ardından Timuçin, okuyucuları için kitaplarını imzalayacak.

2001`DE KOÜ`DE
Yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı ile Felsefe Bölümü`nde başlayan, diplomasını ise Kanada Montreal Üniversitesi Felsefe Fakültesi`nden alan Timuçin, 1970 yılında doktor, 1981 yılında doçent, 1992`de profesör oldu, 2001 yılında Kocaeli Üniversitesi`ne geçti.

Bir dönem felsefe ve edebiyat konularını içeren Felsefe Dergisi`ni çıkaran Timuçin, “Nazım Hikmet`in Şiiri” adlı inceleme kitabıyla Türk Dil Kurumu Eleştiri Ödülü`nü aldı. Birçok şiiri Fransızca, İspanyolca, Rusça ve Bulgarca gibi dillerde yayınlanan Timuçin, merkezi Verona`da bulunan Dünya Şiir Akademisi`nin halen kurucu üyesidir.