Afete hazırlıklı ol, acıları önle

Uluslar arası İtfaiye Konferansı, Kocaeli´nde yapıldı. Konferansa katılan yerli ve yabancı konuklar deneyimlerini aktardı, uyarılarda bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiyecilik Haftası nedeniyle organize edilen biri Balkan ikisi uluslar arası düzeydeki etkinlikler zincirine start verildi. Balkan itfaiye teşkilatlarını Kocaeli`nde toplayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda dün ilk olarak Uluslararası Fuar Merkezi`nde Uluslar arası Yangın Önleme, Kurtarma Servisleri, Afet Önleme, Emniyet ve Güvenlik Ticari Fuarı`nın açılışını yaptı. Açılışın hemen ardından ise Büyükşehir Belediyesi`nin yine uluslar arası düzeyde organize ettiği Uluslararası İtfaiyecilik ve Afet Önleme Konferansı`nın açılışı gerçekleştirildi.

“RİSKİ ÖNLEMEK DAHA EKONOMİK”
Grand Yükseliş Otel`de düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı. Afet öncesinde alınacak her tedbirin insan hayatını koruma anlamında büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Afet olmadan önce toplumların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Hazırlıklı olmak pek çok acının önüne geçilmesine neden olur. Bunun için afetlere karşı eğitimli olmamız gerekiyor” dedi. Özellikle yangın konusunda risk grubu oluşturan her türlü etkinin iyi incelenmesi gerektiğini kaydeden Karaosmanoğlu, “Bu yönde yapılacak her türlü çalışma ve konu için harcanan her türlü maliyet, yangın sonrasında harcanacak paradan daha azdır. Yani riski önlemek daha ekonomiktir” ifadesini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİR`İN ÇALIŞMALARI
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının bu bölümünde Büyükşehir Belediyesi`nin deprem konusunda aldığı önlemleri ve bu yönde başlattığı çalışmaları aktardı. Deprem yaşayan ve deprem riski altında olan bir ilde yaşadıklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, konuya verdikleri önem nedeniyle kısa bir süre önce TÜBİTAK-MAM ile son derece ciddi bir projeye start verdiklerini hatırlattı. Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin TÜBİTAK-MAM ile gerçekleştirdiği Zemin Sınıflanması ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi ile Kocaeli`nin yer altı fotoğrafının çekileceğini ve bu sayede kent için gerekli önlemlerin önceden belirleneceğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin itfaiye teşkilatlanmasına ve gelişimine büyük önem verdiğini de kaydederek, Amsterdam Belediyesi ile yapılan Marmara Depremi Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde itfaiye ekipmanının yenilendiğini açıkladı.

NOKOHOMA`DAN UYARILAR
Başkanın açılış konuşmasının ardından konferans Uluslar arası İş Birliği ve Eğitim Akademisi 2. Başkanı Yoshikazu Nokohoma`nın başkanlığında başladı. Japon Nokohoma, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin uluslar arası çapta organize ettiği söz konusu konferansın dünya itfaiyecilerini bir araya getirmesi nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi. Konuşmasında Kobe ve Gölcük depremlerine değinen Nokohoma, “Bu iki kötü olay coğrafi yönden birbirinden çok uzak olan iki ülkenin bütünleşmesine neden oldu. Deprem büyük bir felaket ancak onun öncesinde alınacak olan tedbirlerle kayıpları önlemek mümkün. Deprem unutulsa da meydana gelir” dedi.

JAPONYA`DA YAŞANANLAR
Konferans başkanı konuşmasında ayrıca deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenleri sinevizyon eşliğinde ve Türkçe dövizlerden oluşan kısa mesajlarla katılımcılara aktardı.
Nokohoma`dan sonra söz alan Japonya Hükümeti Afet Yönetimi Genel Müdürü Osamu Yoshımura da Japon Hükümetinin Yangın ve Felaket Yönetmeliği ile Japonya`da yaşanan büyük deprem felaketleri konusunda bilgi aktardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!