Adli yıla denizde kutlama

Başkan Karaosmanoğlu, hakim ve savcılara Körfez turu yaptırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, adli yılın başlaması nedeniyle, hakim, savcı ve adliye çalışanlarına eşleri ile birlikte teknede yemek verdi. Yemekli Körfez turuna ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hakim ve savcıların toplum huzuru ve barışı için kutsal bir görev üstlendiklerini söyledi. Körfez turuna yaklaşık 150 kişi katıldı.

HUKUKÇULAR TAM KADRO
Adli tatilin bitmesi ile birlikte başlayan Adli yıl nedeniyle her ilde kutlamalar yapılırken, Kocaeli farklı bir kutlama yaptı. Adli yılın başlaması nedeniyle il genelindeki bütün hakim ve savcılar için teknede ziyafet organize edildi. Yemekli Körfez turuna Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, Adalet Komisyonu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fazlı Aksoy, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yusuf Coşkun, Çocuk Mahkemesi Başkanı Eyüp Gümüşhan, Ticaret Mahkemesi Başkanı Ferhan Arıkan, Başsavcı Vekili İsmet Acar, Cumhuriyet Savcıları Kemel İbişoğlu, Erdoğan İnem, Asliye Ceza Hakimleri Osman Mert, Yaşar Yavuz ve Ferşat Aydın, Kadastro Mahkemesi Hakimi Kenan Mısırlıoğlu, İdare Mahkemesi Başkanı İsmet Türkel, Vergi Mahkemesi Başkanı Ramazan Kil, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polat, ilçelerden gelen hakim ve savcılar ile birlikte adliye çalışanları eşleri ile birlikte katıldı.

 

DİKMEN`DEN TEŞEKKÜR
Tekne turunda bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, böyle bir organizasyon gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür etti. Dikmen, “Bu geziyle Kocaeli`nde görev yapan 63 hakim ve savcımız kaynaşma ve tanışma fırsatı bulmuştur. Herkese önemli görevler düşmektedir. Yeni adli yılda çözüm bekleyen yargının sorunlarına rağmen adaleti tecil ettireceğiz. Adli yılımız hepimize hayırlı olsun” dedi.

AİLELERİN KAYNAŞMASINA FIRSAT
Geziye aileleriyle birlikte katılan adliye mensupları, Başkan Karaosmanoğlu`nun yakın ilgisiyle karşılaştı. Gecede konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “birlikten kuvvet doğar” atasözüyle sözlerine başladı. Karaosmanoğlu, “Bu tür geziler ailelerin kaynaşması için önemli bir fırsattır. Bizler Kocaeli`ne en iyi hizmeti vermenin mutluluğu içindeyiz. Sizleri de ülkesini seven aydın insanlar olarak bu ülke insanına en kutsal görevi, adaleti veriyorsunuz. Sizin güçlü ve güzel bir aile olduğunuzu biliyorum. Bizler yerel hizmetçiyiz ve sizin gibi şeçkin insanların hizmetinde olmak bizim için onurdur. Yeni adli yılınızı başarılı, huzur ve güven içinde geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

KARAOSMANOĞLU`NA TEŞEKKÜR
Körfez Turu Karamürsel`e kadar sürdü. Gelen adliyecileri burada Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım karşıladı. Bir süre Karamürsel iskelesinde dinlenip çay içen kafile, daha sonra dönüş yaptı. Körfez turundan oldukça memnun ayrılan hukukçular adli yılın başlamasına sosyal yönden renk katan vapur gezisi için, Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!