Abdil Ceylan´dan TBMM başarısı

Alanya´da 10 bin metre koştuktan 6 gün sonra başkentte TBMM yarışlarına katılan Ceylan 3. oldu

Türkiye Kros Ligi`ni şampiyonlukla tamamlayan Büyükşehir Kağıtspor atletleri, ülkemizde ve uluslar arası alanda yapılan yarışlarda ferdi olarak başarılarını tekrarlıyor. Bu sporculardan biri olan Abdil Ceylan, katıldığı her yarışı ön sıralarda tamamlıyor.

11.47`LİK DERECE YAPTI
Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin (TBMM) 86. kuruluş yıldönümü anısına Ankara`da düzenlenen Milli Egemenlik Koşusu`na Büyükşehir Kağıtspor`un başarılı atleti Abdil Ceylan da katıldı. TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil`in startını verdiği yarışma, Ulus`taki eski meclis binası önünden başlayıp TBMM`nin Çankaya girişinde sona erdi. 58`i bayan 153 sporcunun katıldığı yarışlarda, erkeklerde 11 dakika 47 saniyelik derecesiyle Büyükşehirli Abdil Ceylan üçüncü oldu.

6 GÜN ÖNCE 10 BİN METRE KOŞTU
Başkent`teki yarışlardan bir hafta önce Antalya`da yapılan Avrupa Şampiyonası`nda 10 bin metre koşan Abdil Ceylan, burada birçok ünlü Avrupalı atlet arasında 23. sırada yer almıştı. Bu yarışmanın bayanlar kategorisinde Türk atlet Elvan Abeylegesse birinci olurken, erkekler kategorisinde ise Abdil Ceylan ülkemiz adına yarışan sporcuların en başında yarışmayı bitirmişti. 10 bin metrelik bu önemli koşundan 6 gün sonra, Ankara`da yapılan Milli Egemenlik Koşusu`nda ilk üç sıraya girme başarısını elde eden Abdil Ceylan, bu üstün performansıyla tüm atletizm kamuoyunun takdirini topladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!