AB işbirliğinde tam gaz

Büyükşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Eğitim ve Gençlik Birimi ile başlattığı işbirliği çalışmalarını sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Birimi ile AB fon ve hibe programları konusunda başlattığı işbirliği çalışmalarını sürdürüyor.  Büyükşehir Belediyesi önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Eğitim ve Gençlik Birimi yetkilileriyle bir değerlendirme toplantısı yaptı. Başkan Danışmanı Erkan Ayan´ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Birimi İl Koordinatörü Enver Düz ile AB program uzmanları katıldı.

ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİ
Encümen Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda işbirliğinin önemli kilometre taşlarından biri olan AB Hayat Boyu Öğrenme Programları (leonardo, grundtving, commenius) ele alındı. Toplantıda söz konusu programdan KO-MEK kursiyerlerinin hangi şekilde yararlanabileceği üzerinde duruldu.

PROJE YÖNTEMLERİ ELE ALINDI
Toplantıda, AB bilgilendirme programları çerçevesinde il çapında ortak eğitim ve bilgilendirme çalışmaları konusunda uygulanacak yöntem görüşüldü. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda birliğin 7.Çerçeve programı bilgilendirme, proje yazımı ve proje yönetimi de ele alındı. Bu konuda TÜBİTAK ile ortak eğitim ve projeler üretilmesi konusunda işbirliği yapılacağı hatırlatılarak Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Birimi´nin konuya yönelik desteği değerlendirildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!