AB gençliği Kocaelili gençlerle

5 ülkeden 25 genç, “Değişik Kültürler Eşit Şanslar” inceleme gezisi için ilimizdeydi. Kocaeli Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi ile Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübünün Uluslar Arası Gençlik Değişim Projesi kapsamında gerçekleştirdiği “Değişik Kültürler Eşit Şanslar” adlı inceleme gezisine katılan Avrupalı gençler, Kocaeli`nden ayrıldı.

Kocaeli Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi ile Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübünün Uluslar Arası Gençlik Değişim Projesi kapsamında gerçekleştirdiği “Değişik Kültürler Eşit Şanslar” adlı inceleme gezisine katılan Avrupalı gençler, Kocaeli´nden ayrıldı. Bir hafta boyunca Maşukiye Belediyesinin konuğu olarak Kartepe Green Park Otelde kalan gençler, sosyal projelerde görev alırken Kocaelili gençlerle de kaynaşma imkanı buldu.

MİSAFİRLER BÜYÜKŞEHİRDE
Programa dahil olan Portekiz, Ukrayna, Belaruz, Litvanya ve Rusya´dan toplam 25 genç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş ve Başkan Danışmanı Erkan Ayan tarafından kabul edilen gençler, Yerel Günde 21 Genel Sekreteri Süleyman Durak ve Meclisi Sekreteri Sezer Ceyhan´ın da hazır bulunduğu toplantıda Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

GENÇLİK PROJELERİNE BAKIŞ
Kabulde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş Büyükşehir Belediyesinin gençlere yönelik yatırımlarını anlatırken, Başkan Danışmanı Erkan Ayan da Büyükşehirin gençlik projelerine bakış açısını özetledi. Kısa süreli bir tanışma turunun ardından gençler, grup salonunda düzenlenen “Türkiye ve Avrupa´da Kadın Erkek Eşitliği” konulu söyleşiye katıldı.

YENİ PROJE HAZIR
Bu projeye sponsor olarak destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki aylarda ise “AB ve Ortak Geleceğimiz” konulu programa ev sahipliği yapacak. Bu program dahilinde yine ilimize gelecek olan gençler, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinin ortak kaderi üzerinde fikir alış verişinde bulunacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!