9 Mayıs Avrupa Günü Mesajı

Sevgili Kocaeliler, Cumhuriyetimizin kurulmasının ardından her alanda gerçekleştirdiğimiz reformlarla Avrupayla bütünleşme sürecine kapsamlı ve somut bir içerik kazandırılmıştır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Batının oluşturduğu yeni yapılar içinde Türkiye saygın bir yer kazanmıştır. Avrupa Birliğine üye olma isteğimiz ve bu yöndeki çabalarımız ancak bu tarihsel süreç içinde anlaşılabilir.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu´nun
9 Mayıs Avrupa Günü Mesajı:



Sevgili Kocaeliler,

Cumhuriyetimizin kurulmasının ardından her alanda gerçekleştirdiğimiz reformlarla Avrupayla bütünleşme sürecine kapsamlı ve somut bir içerik kazandırılmıştır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Batının oluşturduğu yeni yapılar içinde Türkiye saygın bir yer kazanmıştır. Avrupa Birliğine üye olma isteğimiz ve bu yöndeki çabalarımız ancak bu tarihsel süreç içinde anlaşılabilir.

Türkiyenin hükümetimizle yakaladığı istikrarlı çizginin getirdiği bu kararlı yaklaşımı 3 Ekim 2005 müzakere tarihi alınmasıyla yeni bir aşamaya ulaşırken, Avrupa Birliği de 40 yılı aşkın gelişme süreci içinde en kapsamlı genişlemeyi gerçekleştireceği bir döneme girmiş bulunmaktadır. Ekonomik ve siyasal ilişkiler ile güvenlik alanını kapsayacak bir bütünleşme, kuşkusuz Türkiyenin de içinde yer aldığı Avrupa kıtasını yakından ilgilendirmektedir. Türkiye, adaylığı çerçevesinde üzerine düşen yükümlülükleri kararlı bir biçimde yerine getirirken, Avrupa Birliğinin geleceğine ilişkin çalışmalarda da söz sahibi olmak durumundadır.

Türkiye güç bir dönemden geçmektedir. Ancak bu güç koşullar, Türkiyenin Avrupa Birliğine üyelik yolundaki çalışmalarını gölgelememelidir. Önümüzdeki yol bellidir. Türkiye, Avrupa Birliği üyeliği için neler yapması gerektiğini bilmektedir. Artık bu konuda kuşkuya ve duraksamaya yer yoktur.  Ancak bu yolda başarıya ulaşmamız için Türkiyenin olduğu kadar Avrupa Birliğinin de yerine getirmesi gereken yükümlülükler bulunmaktadır.

Avrupa Birliği, katılım sürecinde diğer adaylara sağladığı desteği Türkiyeden esirgememelidir. Bu destek, Türkiyenin atacağı adımları hızlandırıp kolaylaştıracaktır.

Avrupa Birliğine üyelik, çok boyutlu bir süreçtir. Bu süreçte ilerlerken, kamu kurumları ile gönüllü kuruluşların ve toplumumuzun tüm kesimlerinin birlikte çalışmaları gereğini belirtmek istiyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu yöndeki çalışmalara hızla devam etmekteyiz.  Bu çerçevede, vatandaşlarımızın, üstün yaratıcılık ve girişimcilik özellikleriyle Avrupa Birliği ile bütünleşme yolundaki çabalarımıza büyük katkıda bulunacaklarından eminiz. Siz değerli vatandaşlarımızın, gerek tam üyeliğe hazırlanma aşamasında, gerek Avrupa Birliğine katıldıktan sonra ortaya çıkacak yatırım ve büyüme olanaklarını, daha yüksek gönenç düzeyine ulaşma, tam istihdam ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirme amaçlarımız doğrultusunda, tüm toplumumuza yarar sağlayacak biçimde değerlendireceklerine inanıyorum.

Hepimizin ortak değerlerini simgeleyen Avrupa Gününü bu düşüncelerle kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!