59 kişiye daha hayat verdiler

Büyükşehir Belediyesi Hayat Kurtarma Timi, Karadeniz`in azgın dalgaları ile mücadele etti

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerinde kurulan ve tamamen gönüllülerden oluşan Hayat Kurtarma Timi, hafta sonu 59 kişiyi daha azgın Karadeniz dalgalarının elinden aldı. Boğulmak üzereyken, yaşama döndürülenler, yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastanelere sevkedildi.

UYARILAR DİNLENMEDİ
Kandıra´nın Cebeci, Seyrek, Kumcağız ve Bağırganlı sahillerinde 80 kişi ile görev yapman Hayat Kurtarma Timi, hafata sonu Karadenizin coşan dalgaları ile mücadele etmek zorunda kaldı. İtfaiye, Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı,Gönüllü İtfaiyeci´ler, Değirmenderespor Su altı Topluluğu (Dessat) ve Yarımca Su Altı Topluluğu (Yassat) elemanlarından oluşan ekip, Cumartesi ve Pazar günleri iş başındaydı. Karadeniz´in azgın dalgalarına karşı megafonlarla insanlar uyarılarak, denizden uzak durmaları istendi. Tüm uyarılara rağmen dalgalar arasında top oynayıp, yüzen insanlar, tehlikeye aldırmadı.

YAS SEVİNCE DÖNÜŞTÜ
Yapılan uyarılara vatandaşın duyarsız kalması, boğulma tehlikesi geçiren insan sayısının artmasına neden oldu. İki günlük süre içinde Karadeniz´in azgın dalgalarına kapılan 59 kişi, gönüllü kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak, yeniden hayata döndürüldü. Azgın dalgaların kucağından alınan insanlara ilk müdahale yine sahil kenarında bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Gerekli müdahalenin ardından durumu kritik olanlar, Kandıra ve İzmit Devlet Hastanelesi´ne sevkedildi. Büyükşehir Belediyesinin ekibi sayesinde 59 ailenin evinde yaşanacak yas, sevince dönüştürüldü.

İŞTE KURTARILANLAR
Büyükşehir Belediyesi Hayat Kurtarma Timi tarafından azgın dalgaların kucağından alınarak, yeniden hayata döndürülenler, kendilerini kurtaranlara teşekkür etti. KUMCAĞIZ´da  Özay Topuz (26,İstanbul), Behide Bacakoğlu (21,Eskişehir), İsmail Yayla (33,İzmit), Recep Öner (12,İzmit), Ahmet Yıldırım (27,Gölcük), Nebiye Yılmaz (22,Gebze), Erkan Hatipoğlu (36,İstanbul), Dibra Biber (8,Almanya), Sinan Özdemir (10,Kandıra), Engin Genç (37,İzmit), Burak Genç (13,İzmit), Duygu Genç (11,İzmit), Vahdettin Ulugöl  (51,İstanbul) ve ismi belirlenemeyen 8 kişi, CEBECİ´de, Kaya Ekşi  (23,Sakarya), Hikmet Genç  (30,Sakarya), Dursun Çelik  (38,Tuzla), Mikail Özkoçan  (48,İstanbul), Şiar Yiğici   (34,Sakarya), Resul Bozkurt  (35,İstanbul), İlhan Toksöz  (25,Gebze), Kenan Demirbilek  (18,Maltepe), Cevat Azbay (21,Maltepe), Kerem Azbay (20,Maltepe), Şahin Mağden (18,Sakarya), Doğan Aydın (19,Sakarya), Erkan Cantımar (28,Sakarya), Süleyman Arslan (28,Sakarya), Aysel Kahraman (18,Sakarya), Mustafa Yüksel (45,Sakarya), Musa Tarakçı (21,Sakarya), İpek Kaya  (8,Sakarya), Sinan Bedik (36,İzmit), Kenan Demir (24,İzmit), Çağla Atmaca (17,Sakarya), Furay Kürşatoğlu (16,Sakarya), Suphi Kürşatoğlu (48,Sakarya), Mesut Karabulut (22,Gebze), Cem Demir (24,Sakarya), Sinan Demir (23,Sakarya), Murat Uçar (22,Sakarya), Esma Özer (34,İstanbul), Ercan Aydın (23,İstanbul), Erhan Köseoğlu (18,İstanbul), Selim Köseoğlu (25,İstanbul), Gamze Atik (21,Sakarya), Sinem Deniz (21,Sakarya), Tayfun Koçar (21,Sakarya), Bülent Baş (16,Sakarya) ve ismi belirlenemeyen 2 kişi kurtarılarak, yaşama döndürüldü.