50.Balkan Kros Şampiyonası heyecanı başlıyor

6 Mart Pazar günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporsorluğunda yapılacak 50. Balkan Kros şampiyonası ile ilgili olarak Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi bugün bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonun`nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediyesi`ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sarımeşe Belediye Başkanı Ergün Merdan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Erdal Selimoğlu, Atletizm İl temsilcisi Celal Özkaraaslan, Atletizm Federasyonu Sponsor Kurulu Üyesi Abdullah Karaosmanoğlu katıldı.

BÜYÜKŞEHİR`DEN BÜYÜK KATKI
50. Balkan Kros Şampiyonası`nın Kocaeli`de yapılmasındaki en büyük katkının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne ait olduğunu belirten Terzi, spora ve sporcuya verdiği önemden dolayı Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür etti. Terzi “uluslararası müsabakaların ülkemizde yapılması, Türkiye`nin ve Kocaeli`nin dünya çapında tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

SPOR SINIR TANIMAZ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise sporun sınır tanımadığını söyleyerek “Spor, dil, din, ırk ayırımı gözetmeyen, sınıf farkı olmaksızın sevgi barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren tek unsurdur. Bu vizyondan yola çıkarak Balkan ülkeleri arasında dostluğu pekiştirmek için gelenekselleştirilmiş olan Balkan Kros Şampiyonası`na ev sahipliği yapmanın heyecanı içersindeyiz” dedi.
Ustaoğlu ayrıca müsabakaların alt yapısının hazırlanmasında Atletizm Federasyonu, Kocaeli Üniversitesi, Sarımeşe Belediyesi, Spor İl Müdürlüğü, Kocaeli Bölge Müdürlüğü ve Gönüllü İzci Gruplarıyla birlikte örnek bir ekip çalışması sergilediklerini belirterek, “Sarımeşe`de mini bir kasaba yaptık. Pazar günü yapılacak 50. Balkan Kros Şampiyonasına tüm Kocaeli halkını bekliyoruz” diye konuştu.

7 BALKAN ÜLKESİ KATILACAK
Kocaeli`ye bağlı Sarımeşe Beldesi`nde gerçekleştirilecek olan 50. Balkan Kros Şampiyonası`na 7 ülke katılıcak. Türkiye`nin 45 sporcuyla temsil edileceği müsabakalara, Arnavutluk 14, Bulgaristan 35, Yunanistan 38, Makedonya 32, Romanya 37 ve Sırbistan – Karadağ 36 sporcuyla katılacak. Şalpiyona 6 katogoride  gerçekleşecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!