505 Muhtara 505´li Hat

Büyükşehir Belediyesi, Kocaelili muhtarlara ayda 10 saat ücretsiz görüşebilecekleri AVEA hatları ile cep telefonlarını verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin AVEA ile yaptığı anlaşma ile Kocaeli´ndeki 505 köy ve mahalle muhtarına törenle cep telefonu ile ayda 10 saat ücretsiz görüşebilecekleri hatları dağıtıldı. Antikkapı Restaurant´ta düzenlenen törene Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de katıldı.

MUHTARLARIN GENEL BAŞKANI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun ev sahipliğinde gerçekleşen törende ayrıca Türkiye Muhtarlar Dernek Başkanı Ramazan Özinal, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Kocaeli Muhtarlar Dernek Başkanı İsmail Şişman, Avea Kurumsal Satış Bölge Müdürü Didem Arıkan, Muhtarlar Derneği ilçe başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı.

PEPE´DEN ANLAMLI BENZETME
Törende konuşan Bakan Pepe, muhtarları vücuttaki kılcal damarlara benzeterek, “Vatandaşın dertleri ilk olarak onlara geliyor. Onlar da adeta kılcal damarlar gibi bu sorunları beyne ve kalbe yani Belediyelere ulaştırıyorlar. Muhtarlar bulundukları bölgelerin nabzını tutan kişilerdir” dedi.

KONFÜÇYUS´UN SÖZÜ
Başkan Karaosmanoğlu da, sözlerine Çinli filozof Konfiçyus´un ünlü sözü olan “yakın olan idare edilir, uzak olan zor idare edilir” sözleriyle başladı. Yerel yönetimlerin ilk ayağının muhtarlar olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Bu nedenle muhtarlarımızın eğitimine önem veriyoruz. Bilgisayar çağından muhtarlarımızı uzak tutamayız. Bilim ve teknolojinin tüm nimetlerden faydalanmaları gerekiyor. Bu konuda Türkiye´de öncü kent olmalıyız” şeklinde konuştu.

BAKAN VE BAŞKANA PLAKET
Türkiye Muhtarlar Dernek Başkanı Ramazan Özinal da tüm muhtarların bir çatı altında olması gerektiğini belirtti. Muhtarların, önümüzdeki dönemde federasyon çatısı altında toplanacağını ifade eden Özinal, “Muhtarlarımızın buna hakkı var” dedi. Özinal ayrıca, Kocaeli´ndeki muhtarlara yönelik yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Pepe ve Başkan Karaosmanoğlu´na birer teşekkür plaketi verdi.

ÇANAKKALE GEZİSİ TAMAM
Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Şişman ise muhtarların sıkıntılarının çözümüne yönelik yapılan çalışmaları nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu´na teşekkür etti. Şişman ayrıca Başkan Karaosmanoğlu´ndan muhtarlara yönelik Çanakkale gezisi talebinde bulundu. Talebi olumlu karşılayan Karaosmanoğlu, “Tarih sizden deniz otobüsü bizden” dedi. Çevre ve Orman Osman Pepe de “madem her şey katkıyla oluyor. Bir jest de benden. Yemek ve ağırlamayı da ben sağlayacağım” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!