5 bin sokak hayvanı kısırlaştırıldı

Gezici araç ile sokak hayvanlarını kısırlaştıran Büyükşehir aynı zamanda hayvanları sağlık kontrollünden geçiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin sokak hayvanlarına yönelik başlattığı kısırlaştırma çalışmaları sürüyor. Köseköy ve Gebze´deki sabit merkezlerin yanı sıra Büyükşehir mobil kısırlaştırma aracılığı ile bugüne kadar 5 bin adet sokak hayvanını kısırlaştırdı. Kısırlaştırma işleminin yanı sıra bu tip hayvanların sağlık kontrolleri ile gerekli görülen operasyonlar da veteriner hekimler tarafından yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi 2007 yılı içinde 10 bin hayvanı kısırlaştırmayı hedefliyor.

BELEDİYELER YAKALAMALI
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri mobil araç sayesinde 44 belediyeden gelen talepleri karşılayabiliyor. Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, kısırlaştırma faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, “Büyükşehir olarak 44 belediyemizde mobil aracımız ile kısırlaştırma çalışması yapıyoruz. Köseköy ve Gebze´deki kısırlaştırma merkezleri dışında gelen tüm taleplere de mobil aracımız ile cevap veriyoruz. Şikayet olan yerlerde sokak hayvanlarımızı kısırlaştırma çalışması yapabilmemiz için belediyelerden de yakalama konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Sağlık taraması yapılıyor
Veteriner Hekim Enis Birinci ise kısırlaştırma işlemi sırasında köpeklerin genel sağlık durumlarını da kontrol ettiklerini söyledi. Veteriner hekim Birinci, kısırlaştırmanın yanı sıra hayvanların kuduz aşıları ile gerekli gördükleri ameliyatları da yaptıklarını ifade etti. Bu arada kısırlaştırılan hayvanların iç-dış parazit tedavileri de veteriner hekimler tarafından titizlikle yapılıyor. Hayvanlara, serbest bırakılmadan önce ise sağlık kontrolünden geçtiklerini gösteren küpeleri takılıyor. Yetkililer, kısırlaştırdıkları her hayvanı aynı zamanda kayıt altına da alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!