44 belediyeye “çöp” dersi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, alt belediyeleri çöp ayrıştırma konusunda bilgilendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içinde bulunan 44 ilçe ve belde belediye  başkanlarına çöp ayrıştırma konusunda bilgi verdi. İZAYDAŞ tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu olay hem çevre ve insan sağlığı için, hem ülke ekonomisi için büyük önem arzediyor” dedi.

HEDEF BELİRLENDİ
İZAYDAŞ salonunda gerçekleştirilen toplantıya bütün belediye başkanlarının yanı sıra, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün ve Çevko Vakfı yöneticileri katıldı. Toplantıda cam, kağıt, plastik ve metal gibi ambalaj atıklarının evsel çöpten ayrı olarak toplanması, ve ekonomiye geri kazandırılmasının önemi anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi, yapacağı çalışmalar sonrası ilçe ve beldelerde pilot bölge belirleyerek ayrıştırma çalıştırmalarını uygulamaya koyacak.
Genel Müdür Recep Bilal Şengün`ün İZAYDAŞ`ın faaliyetlerini anlatırken, 44 belediyenin çöplerini hangi noktalara bıraktığı konusunda açıklamalarda bulundu. Çevko Vakfı yöneticisi Cezmi Neyim ise Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan ambalaj ve ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği hakkında bilgi verdi.

“YUVACIK`TA BAŞARDIK”
Toplantıda bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çevrenin insan üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, “kimsenin suyumuzu, deremizi, denizimi kirletmeye hakkı yoktur” uyarısında bulundu. Çöplerin yerinde ayrıştırılması ile ilgili çalışmayı bundan 15 yıl önce Yuvacık`ta gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Biz bunu o zaman başardık. İyi bir organizasyonla hepiniz yapabilirsiniz. Çöpün kaynağından geri kazanımı çevre için, insan sağlığı için büyük önem taşıyor. Bunu ayrıca ülke ekonomisine de büyük katkısı var” dedi.

“KENDİ ELLERİMLE KAPATIRIM”
Konuşmasında çevreye verdikleri önemin altını özenle çizen Başkan Karaosmanoğlu, bu nedenle faaliyet gösteren İZAYDAŞ`ın da Kocaeli için önemine değindi. Fabrikanın her şeyden önce insan sağlığına hizmet etme görevi olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu fabrikanın maliyeti 600 milyon dolarmış beni hiç ilgilendirmez. İnsana zarar verdiği anda kapısına kilidi kendi elimle takarım. Ancak, TÜBİTAK, İTÜ ve  Çevre Bakanlığı bu tesiste denetimlerini eksiksiz yapıyor. İnsan sağlığından hiçbir şey önemli değil. Trilyon kazansanız dahi hiç önemi yok” şeklinde konuştu. Konuşmasında sanayicilere de seslen Başkan Karaosmanoğlu, “Fabrikalar kazanacaksa, çevreye zarar vermeden kazanmalı. Sanayiciler başımızın tacı, her yönüyle yardımcı olalım. Ama suyumuzu, denizimizi, toprağımızı kirletmesine de asla izin vermeyiz” dedi.

“GEBZE`NİN KABUSU ÇÖP”
Çöplerin toplanıp deponi alanlarına götürülmesi gerektiğini anlatan Başkan Karaosmanoğlu,  ayrıca Kocaeli`nin en büyük ilçesi olan Gebze`nin çöp sorununa da değinerek, “Çöp Gebze`nin en büyük kabusu. Bu konuda buraya öncelikli olarak yatırım yapacağız” açıklamasında bulundu.
Toplantıyı büyük bir dikkatle izleyen ve notlar alan belediye başkanları da çöpün kaynağından geri kazanımı konusuna önem verdiklerini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!