42 Evler, Hereke halısı gibi

Büyükşehir Belediyesi´nin üst yapısını yenilediği bölgenin yeni yüzü çok beğeniliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alt yapı çalışmalarını tamamladığı 42 Evler bölgesinde üst yapıya start verdi. Körfez Mahallesi`ne bağlı bölgenin cadde ve sokakları, renkli parkelerle desen desen işleniyor, görenler hayran kalıyor.

ÖNCE ALT, SONRA ÜST YAPI
42 Evler sakinlerinin en büyük çilesi alt yapıydı. Her yağmur sonrası çamur deryasına ve göle dönüşen cadde ve sokaklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yağmur suyu hattı çalışması ile bu derdinden kurtulmaya başladı. Alt yapısı tamamlanan yerlerde ise üst yapıya geçiliyor. Geçen ay start alan çalışmayla bölgenin 5 cadde ile 15 sokağı bir süre sonra yepyeni bir yüze kavuşacak.

42 EVLER`E 42 BİN METREKARE
Çalışmalar için 42 evler bölgesine yaklaşık 42 bin metrekare parke döşenecek. Ayrıca 16 bin metre tretuvar, yine 16 bin metre de yağmur suları için yol kenarlarına oluk kullanılacak.
Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri hava şartlarının elvermesi durumunda çalışmaların mart ayında tamamlanacağını, bölgenin parmakla gösterilecek, örnek bir hal alacağını söyledi.