40 günde 45 can

Büyükşehir´e bağlı kurtarma timleri, Kandıra sahillerindeki boğulma vakalarında bugüne kadar 45 can kurtardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı oluşturulan ve hafta sonlarında görev yapan kurtarma timi bu hafta da 5 kişinin hayatını kurtardı. Yaz sezonun başlamasıyla birlikte oluşturulan tim haziran ortasından bugüne kadar, görev yaptığı Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız ve Cebeci kumsallarında boğulma tehlikesi yaşayan yaklaşık 45 kişiyi ölümden kurtardı.

VATANDAŞA YAKIN MARKAJ
Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı olarak görev yapan 45 kişilik kurtarma timi bu hafta sonunda da karadan ve gözetleme kulelerinden vatandaşı yakın markajına aldı. Denize giren her vatandaşı tek tek inceleme altında tutan uzman personel, Gülizar Demirci, Zekeriya Torun, Zeliha Şimşek, Ufuk Aktaş ve Faruk Yüksel adlı vatandaşları boğulmaktan kurtardı. Ekipler kurtardıkları vatandaşlara da derhal ilk yardım müdahalesinde bulunarak tehlikeli bir durum olup olmadığını kontrol etti.

Kurtarma ekipleri boğulma olaylarını yanı sıra yüzerken yorulduğunu tespit ettiği iki vatandaşın da hemen yardımına koşarak karaya çıkmalarına yardım etti. 

 

SAĞLIK SORUNUNA YAKIN İLGİ
Bu arada Kandıra sahillerinde yaklaşık iki aydır görev yapan ve vatandaşın büyük sempatisini toplayan ekipler, boğulma ve kurtarma olaylarının yanı sıra tatilcilerin küçük sağlık sorunları ile de ilgilenmeyi ihmal etmiyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı`nın iki ambulansı tatilcilerin sıcak ya da küçük yaralanmalardan meydana gelen sorunlarına da anında müdahale ediyor.

14 KAYIP ÇOCUK BULUNDU
Bu hafta sonunda Cebeci sahilinde serinlemeye gelen Resul Gürsoy adlı vatandaş kendini iyi hissetmediğini belirterek kurtarma timinden yardım talep etti. Gürsoy`u derhal müşahede altına alan ekipler, sıcak ve nem dolayısıyla söz konusu vatandaşın tansiyonun yükseldiğini tespit etti. Yetkililer, bir süre Gürsoy`un sağlık durumunu izlemeyi de ihmal etmedi. Bu arada kurtarma ekibi Kumcağız ve Cebeci de kaybolduğu tespit edilen 14 çocuğu da bularak ailelerine teslim etti.  Kandıra sahillerinde görev yapan Büyükşehir Belediyesi ekiplerine her hafta olduğu gibi bu hafta sonunda da Gönüllü İtfaiyeciler, Kocaeli Su Altı Sporları Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su Altı Sporları ekibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı`na ait 2 ambulans, İstanbul Şehit Polis Aileleri Dayanışma Derneği, AKUT ve KYÖD Medikal ekip eşlik etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!