4 Mevsim Kocaeli 2006 - 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması (Ödüllü)

BAŞKANDAN,
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak; 2005 yılında ilkini düzenlediğimiz “4 Mevsim Kocaeli” konulu fotoğraf yarışmasına katılan eserlerin güzelliği hepimizi büyülemişti. Bazı bölümlerine katıldığım jüri çalışmalarında, jüri üyelerimizin ne kadar zorlandığına tanık olmuştum.

Öncelikle KASK ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu yarışmada gösterilen ilgi ve çabaya teşekkür etmek istiyorum.

Birçok ilden fotoğraf sanatçısı kentimizin güzelliklerini görüntülediler. Bu görüntülerin her biri yansıttığı doğal güzelliğe ayrı bir anlam kattı.

Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasının amacını kentimizin güzelliklerini sanatçı gözüyle görmek, kalıcı hale getirmek ve gelecek nesillere aktarmak olarak özetleyebiliriz.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, ilimizin her köşesinde gece gündüz yatırım ve hizmetlerimizi sürdürürken,  kentimizin güzelliklerini de ülkemizin dört bir yanına ve uluslararası platforma taşımanın gerektiği bilincindeyiz.

Sizlerin objektifinden yansıyacak fotoğraflar kentimizin gizemli güzelliklerini ortaya çıkaracaktır.

Katılımlarınızı bekliyor başarılar diliyorum

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

4 Mevsim Kocaeli 2006
2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

Yarışmanın Amacı:

Kocaelinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan fotoğraf yarışmasının amacı, kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini belgelemek, tanıtım amacı ile turizme katkıda bulunmak, kente verilen hizmetleri fotoğraflarla kalıcı hale getirmektir. Bu sayede objektiflere yansıyan Kocaeli, hem yurt içinde, hem uluslar arası platformda tanıtım olanağı bulacaktır. Ayrıca fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır.

Yarışmanın Konusu:
“4 Mevsim Kocaeli 2006”
(Tarihi, turistik ve kent hizmetleri yönüyle)

Yarışma Koşulları:
* Yarışma; seçici kurul ve onların birinci derece yakınları dışında tüm halkımıza, amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına açıktır.
* Yarışma renkli baskı  dalında olup, yarışmacılar en çok 5 eserle katılabilir.
* Bilgisayarda fotoğrafın asıl görüntüsü değiştirilerek elde edilmiş eserler değerlendirilmeye alınmaz. Yazıcı çıktısı fotoğraflar kabul edilmez.
* Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş olması gerekmektedir.
* Yarışmaya gönderilecek eserlerin ebatları 20x30 veya 30x40 olacaktır. Baskıların çerçevesiz ve paspartusuz olması gerekmektedir. Ayrıca fotograflar CD ortamında kayıt edilerek aynı zarf içinde gönderilmesi gerekmektir.
* Eserlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yapıştırılacak etikete altı rakamdan (123456) oluşan bir rumuz ve sıra numarası yazılmalıdır.
* Gönderilen eserler titizlikle korunacaktır. Posta ve kargodaki kaybolma, gecikme ve hasarlardan kurumumuz sorumlu olmayacaktır.
* Yarışma koşullarına uymadığı sonradan belirlenen ödül almış eserlerin kazanımları geri alınacaktır.
* Ödül alan eserler kurumumuz arşivlerine alınacaktır. Bütün eserler ücretsiz sergilenebilecektir.
* Ödül alan ve satın alınan eserler, sanatçı ismi belirtilmek kaydıyla, kurum tarafından uygun görülen yayın organları ve görsellerde kullanılabilecektir.
* Satın alma bedeli 30 YTL´ dir.
* Yarışmaya katılanlar yukarıdaki katılma koşullarını ve jüri kararlarını kabul etmiş sayılır.

Yarışma Takvimi:

Son katılım tarihi

: 31 Ekim  2006

Seçici kurul toplantı tarihi

: 04 Kasım 2006

Sonuç bildirimi

: 06 Kasım 2006

Sergileme ve ödül töreni

: 19 Aralık 2006

Geri Gönderme

: 10 Mart  2007

Seçici Kurul: