300 köye 300 çocuk oyun grubu

Monte işlemleri Karamürsel´in köylerinden başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köyleri renklendirmeye, köy çocuklarını sevindirmeye devam ediyor. İlimizde 300 köye 300 çocuk oyun grubu kurmak için geçtiğimiz aylarda ihalesini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, oyun gruplarının monte işlemine başladı.

PİLOT BÖLGE YALAKDERE
Ekipler Kocaeli`nde pilot bölge olarak Karamürsel`e bağlı Yalakdere beldesi ile çevresindeki köyleri çevresini seçti. İlk olarak belde merkezine oyun grubu kuran Büyükşehir ekipleri, Avcı, Hayriye, Kadriye, Semetler ve Tahtalı köylerinde de çocuk oyun alanlarının kurulacağı yerleri belirledi. Ekipler alt yapısı tamamlanan köylerde oyun gruplarının monte işlemine başlayacak. Son olarak da çevre düzenlemesi yapılacak.

HER YERE OYUN GRUBU
İlçe ve belde merkezlerindeki ihtiyaç bulunan çocuk parklarına da oyun grubu monte ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “Nerede olurlarsa olsunlar, ilimizdeki tüm çocuklar modern oyun gruplarıyla oynayabilecekler” açıklamasını yaptı.