3 müzisyen hanımdan çadırda muhteşem fasıl

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinin hafta sonu programında yer alan bayan fasıl grubu, dinleyenleri mest etti.

BAYANLARDAN FASIL

Hanımeli Fasıl Grubu`nun Ramazan çadırında verdiği Türk sanat müziği konserini çok sayıda Kocaelili beğeniyle takip etti. Fasıl grubunda ud solist Aslı Gün, ritim solist Arzu Kopuz ve klasik kemençede ise Bihter Tekin yer alırken, hareketli parçalara yer yer çadırda bulunan vatandaşlar da eşlik etti.

ÇOCUKLARA TİYATRO

Ramazan çadırının bir diğer etkinliği de çocuklara yönelik “Ne Ekersen Onu Biçersin” adlı tiyatro oyunu gösterisiydi. Klas Ajan Moleküller Sahnesi Çocuk Tiyatrosu`nun sergilediği oyunda, evde miskin miskin oturan bir çocuğa verilen öğütler dikkat çekici örneklerle anlatılıyor.

MÜMİN ŞAHSİYETİ

Halkevi`ndeki etkinlikte ise İzmit Kitap Kulübü`nün düzenlediği “Mümin Şahsiyeti ve Fedakarlık” isimli konferans yer aldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doktor M. Şerafettin Kalay, “Mümin, candan, güler yüzlü, içten olmalıdır. Allah bizi nasıl görmek istiyorsa öyle olmalı ve davranmalıyız” dedi. Kalay konusunu peygamber efendimiz ve sahabelerden örnekler vererek anlattı.