29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değildir. Aynı zamanda hür olmaktır, özgür yaşamaktır, refahın ve huzurun teminatıdır.

Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değildir. Aynı zamanda hür olmaktır, özgür yaşamaktır, refahın ve huzurun teminatıdır. Halkın düşüncelerinin ve mutluluğunun baş tacı yapıldığı, sıfatı ve mevkii ne olursa olsun herkesin eşit seviyede olduğu bir sistemdir.

Cumhuriyetin temel gayesi, en basit ifadesiyle halkın meşru ve faydalı taleplerine yanıt vermektir. Bu gaye, cumhuriyeti bugünlere getiren bütün kurum ve kişilerin ana ilkesi olduğu gibi, bugünün yöneticilerinin de hedefidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu hedeften hiçbir şekilde ve hiçbir zaman sapmayacağımızı bu vesileyle tekrarlamak isterim. Amacımız, cumhuriyeti ve cumhuriyeti oluşturan cumhuru yüceltmek için hiç durmadan çalışmak olacaktır.

Bugün 81. yaşını kutladığımız cumhuriyetin büyüklüğünü ve önemini kavrayabilmek için, komşu ülkelere bakmak yeterlidir. Halkla kendi aralarında saraylar ören veya tabela cumhuriyeti olmaktan öteye geçemeyen ülkeler, bugün bizim çok gerimizde yer almaktadırlar. Türkiye gerek siyasi, ekonomik ve askeri gücü gerekse potansiyelleri bakımından bölge ülkeleri arasından hemen ayırt edilebilmektedir. Bu ayrıcalığa Türkiye Cumhuriyeti sayesinde sahip olduğumuzu asla unutmamamız gerekmektedir.

 Cumhuriyetin ideal anlamda yaşatılabilmesi için, yöneticilerin halkla kaynaşması şarttır. Bu konuda bize en iyi örneği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Halkın omuzları üzerinde ilerlemek yerine halkla birlikte hareket eden, halkın gücünü yanına alan Atatürk, bu sebepledir ki tarihte eşi benzeri az rastlanır bir başarıya ulaşmıştır.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bizim için sadece kutlama tarihi değil aynı zamanda bir muhasebe vesilesi olmalıdır. Cumhuriyet kelimesinin özünü teşkil eden cumhura yani halka karşı görevlerimizi ne kadar yerine getirdiğimizin hesabını yapmak durumundayız. “Yetki bizde. Ne istersek yaparız” anlayışı yerine, “Bu yetkiyi halkımızın refahı için ne kadar iyi ve yerinde kullanabiliyoruz?” sorusunun cevabını aramalıyız.

 Cumhuriyetimiz 81 yılda büyük mesafeler kat etti. Ancak daha kat edilecek çok mesafe var. Bu konuda üzerimize düşen bütün görevleri mazeretlerin arkasına sığınmadan yerine getirmeye hazırız.

 Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizi kuran ve bugünlere getiren bütün gazi ve şehitlerimizi şükran ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

İBRAHİM KARAOSMANOĞLU

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!