28 Haziran İzmit`in kurtuluş günü mesajı

Avrupa ile Asya`yı birbirine bağlayan Türkiye, coğrafi konumu nedeniyle her zaman dış güçlerin hedefi haline gelmiş, bütün ülkeler bu topraklara sahip olabilmek için asırlardır fırsat kollamıştır.

Yakaladıkları ilk fırsatta topraklarımızı parselleyip, Türk insanını esarete mahkum etmek isteyenler, birlik olup, bu kahraman milleti hesaba katmadan, ülkemizi kendi aralarında paylaşma sevdasına kapılmıştır.

Türkiye`nin her cephesinde olduğu gibi Kocaeli insanı da bu mücadelede yerini almış, düşman işgaline karşı kahramanca karşı koymuş ve bu güzel yurdu bundan 84 yıl önce düşman işgalinden kurtarmıştır.

Teknolojiye karşı insan yüreğinin gücü ile verilen bu milli mücadelenin temelini Atatürk`ün “Ya istiklal ya ölüm” sözü en güzel şekilde anlatmaktadır.

O gün verilen milli mücadelede şehit düşen ve bu günlere gelmemizi sağlayan o isimsiz şehitlerimizi, kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Dedelerimizin vatan için verdiği o büyük mücadelenin onuru, şerefi ve kahramanlığı, hiçbir millete nasip olmayan bir miras olarak bizlere kalmıştır.

Bugün hep birlikte milli mücadelemiz, eğitimdir, teknolojidir, insan haklarıdır, modern ve çağdaş bir kent, bir ülke meydana getirmektir.

Ülkemizin ve bu kentin yönetiminde sıkça görülen yanlış uygulamalar ve kent tahribatlarına artık son verilmiştir.

Bu kentin geçmişinde sıkça görülen yap-boz politikası, güvensizlik, istikrarsızlık, belirsizlik, tarih olmuştur. Kocaeli`ne artık halkıyla bütünleşen güçlü bir yerel yönetim, kararlılık, istikrar ve disiplin hakimdir.

Kocaeli hem ekonomide, hem siyasette, hem modern kentleşme yönünde cesur ve kararlı adımlarla, çok önemli mesafeler almış durumdadır. Biz bu kentte toplumsal barışı ve dayanışmayı sağlayarak, yüksek ahlak duygusu ile adaleti ve hizmeti her zemine, her köşeye yaymaya çalışıyoruz.

Bu kentte köylü ve kentli ayırımı yapmadan, her karış toprağına verdiğimiz yerel ve yerinde hizmetler, ilimizin gerçek bir Avrupa kenti olmasını sağlayacak en büyük atılımdır.

Hedefimiz, insanca yaşanabilen, hak ve özgürlüklerine sahip çıkabilen, gelir dağılımı adil olan, hizmeti her köşesine yayılmış, bürokratik çileden arınmış, insanı aş ve iş sorunu yaşamayan, sosyal güvenceye sahip kentimizi torunlarımıza miras bırakmaktır.

Sevgi ve saygılarımla…

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!