25 yıllık sulama kanalları yenilenecek

Büyükşehir Belediyesi, üreticileri mağdur eden önemli bir sıkıntıyı çözüme kavuşturacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince ve Körfez`de tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan iki göletin sulama kanallarını yenileyecek. 25 yıldır el sürülmeyen kanalların yeni baştan yapılmasıyla, özellikle üreticilerin sulamada yaşadıkları sıkıntılar tamamen ortadan kalkacak.
 
TAHTALI VE SİPAHİLER
Ekonomik ömrünü tamamlayan Derince Tahtalı ve Körfez Sipahiler Göletleri sulama kanallarının yenilenmesi amacıyla 06 Eylül Salı günü Büyükşehir Belediyesi`nde bir ihale gerçekleştirildi. İhaleye toplam 4 firma katılırken, Aykur İnşaat 576 bin 259 YTL ile en düşük, Aner İnşaat ise 695 bin 283 YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu. Teklif zarflarını açan komisyon, kararını daha sonra açıklayacak.

KAÇAKLAR DA ÖNLENECEK
Çalışma ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, su kanallarında önemli tahribatların bulunması nedeniyle vatandaşın sıkıntı çektiğini, ayrıca kaçaklar nedeniyle kanal boylarındaki yol ve arazilerin de zarar gördüğünü kaydetti. Müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 30 gün içinde tamamlanacak olan çalışma ile, Sipahiler Göleti sulama kanallarının 3.5, Tahtalı Göleti sulama kanallarının ise 16.5 km`si yenilenecek.
 

FİRMALAR                          TEKLİFLERİ
Aykur İnşaat                   576 bin 259 YTL
Pala İnşaat                     648 bin 242 YTL
Peker İnşaat                    664 bin 758 YTL
Aner İnşaat                     695 bin 283 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!