24 Kasımda meslektaşlarıyla

Başkan Karaosmanoğlu gün boyu okulları gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Öğretmenler Günü nedeniyle önceki gün (çarşamba) programının önemli bir bölümünü meslektaşlarına ayırarak İzmit merkezdeki 9 okulu ziyaret etti.

Başkan Karaosmanoğlu`na en büyük Öğretmenler Günü hediyesini ise eski bir öğrencisi verdi. Gazi Lisesi`ndeki öğrencilerinden Gül İzkavas`ı karşısında gören Başkan Karaosmanoğlu, öğrencisinin Matematik öğretmeni olduğunu öğrenince duygusal anlar yaşadı. Karaosmanoğlu, “İşte bu benim için en büyük öğretmenler günü hediyesi oldu” dedi.

İLK DURAK KOCAELİ ANADOLU LİSESİ
Başkan Karaosmanoğlu Öğretmenler Günü nedeniyle önceki gün (çarşamba) ilk olarak Kocaeli Anadolu Lisesi`ni ziyaret etti. Okul müdürü Cemil Akkop ve öğretmenler tarafından karşılanan Başkan Karaosmanoğlu`na öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Meslektaşlarının gününü kutlamak için Öğretmenler Odası`na geçen Karaosmanoğlu, burada Gazi Lisesi`nde öğretmenlik yaptığı dönemde okuttuğu öğrencisi Gül İzkavas`ı gördü. Öğrencisinin Kocaeli Anadolu Lisesi`nde Matematik öğretmenliği yaptığını öğrenen Başkan Karaosmanoğlu duygusal anlar yaşadı.

“ÖĞRENCİM MESLEKTAŞIM OLMUŞ”
Karaosmanoğlu, “Bugün ben sizlerin Öğretmenler Günü`nü kutlamak için geldim. Ama ben de bir eğitimci olarak bugün en güzel hediyeyi aldım. Öğrencim, meslektaşım olmuş. Çok gurur duydum” dedi.
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra, Levent Kırca Oya Başar İlköğretim Okulu`nu da ziyaret ederek meslektaşlarının gününü kutladı. Öğretmenlerin dünyanın en zor ve en kutsal işini yaptığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, kendisinin de eğitimci kimliği ile okullara ne gerekiyorsa imkanlar ölçüsünde yardıma hazır olduklarını söyledi.

LOJİSTİK ANADOLU ML`DE
Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Türkiye`de ilk kez lojistik üzerine eğitim veren Yuvacık Mehmet Süha Uçar Lojistik Anadolu Meslek Lisesi`ne gitti. Başkan Karaosmanoğlu`nu burada İzmit Endüstri Meslek Lisesi`nden öğretmen arkadaşı Mehmet Şevki Başar karşıladı.

“YÜKSEK OKUL AÇILMALI”
Burada okuyan öğrencilerin iş garantisinin olduğunu öğrenen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu beni çok mutlu etti. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak da ulaşım konusunda kalifiye elemana ihtiyacımız var. Bu konuda bu okulla işbirliği yapabiliriz. Ancak bir yüksekokulun açılması daha doğru olur” dedi. Okulun kurucularından Mehmet Süha Uçar da başkan Karaosmanoğlu`nun önerisini dikkate alacaklarını ve en kısa zamanda yüksek okul için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Karaosmanoğlu, “İki günü eşit olan ziyandadır. Yüksek okul lafta kalmasın. Yer ve hedef belirler, fizibilite çalışması yaparız” dedi.

MASA TENİSİ OYNADI
Başkan Karaosmanoğlu önceki gün ayrıca, TÜPRAŞ Çok Programlı Lisesi`ni de ziyaret etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çakır`ın da hazır bulunduğu ziyarette okulu gezen Başkan Karaosmanoğlu, bir öğrencinin masa tenisi oynama teklifini kırmayarak kendisiyle bir süre masa tenisi oynadı. Başkan Karaosmanoğlu, okulun spor salonu ve atölye yapımı konusunda da TÜPRAŞ Genel Müdürü Hüsamettin Danış`ı telefonla arayarak yardım istedi.

TAŞINMA TEŞEKKÜRÜ
Daha sonra Sağlık Meslek Lisesi`ne konuk olan Başkan Karaosmanoğlu burada öğrenciler tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı. Lise Müdürü Ersin Dönder, okulun taşınmasında büyük katkıları olan Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür etti. Öğretmenlerin çocukların geleceğinde anne ve babalarından daha çok etkili olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “11 yıl öğretmenlik yaptım. Sokakta karşılaştığımda öğrencilerimi görüyorum. Sizler sağlık melekleri olarak çağın gereklerine göre yetişen öğrencilersiniz. Cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır. Cehaletin yenilmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazırız” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ersin Dönder Başkan Karaosmanoğlu`na plaket, Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Kadir Korkut ve okul aile birliği başkanı Emine Coşkun da çiçek takdim etti.

NAMIK KEMAL`İN TALEPLERİ
Başkan Karaosmanoğlu buradan Namık Kemal Lisesi`ne geçti. Okulun çok programlı lise olmasından sonra yaşanan sıkıntıları Başkan Karaosmaoğlu`na aktaran lise müdürü Celal İşçi, yardım istedi. İşçi okulun arka bahçe duvarı ile giriş kapısının yapılmasını, bahçenin asfaltlanmasını talep etti. Öğretmenlerden gelen istekleri de not alan Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir yetkililere isteklerin yerine getirilmesi yönünde talimat verdi.

SABAH SPORUNA DAVET
Ziyaret ettiği okullara Atılım Lisesi`ni de dahil eden Başkan Karaosmanoğlu`na, burada Okul Müdürü Ali Paşa Naipoğlu tarafından Okul Aile Birliği Onur Üyesi ünvanı, okulun flama ve rozeti verildi. Karaosmanoğlu son durağı Yahya Kaptan İlköğretim Okulu oldu. Okul müdürü Necati Kal ve öğretmenlerle sohbet eden Karaosmanoğlu  öğretmenlerin gününü kutladı. Yahya Kaptan`da yaptığı sabah sporları ile tanınan Başkan Karaosmanoğlu, bu okuldaki meslektaşlarını da sabah sporu yapmaya davet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!